27/7/07

Rendez-vous τον Σεπτέμβρη


Την απόφαση την πήραμε οι δύο μας πριν από 3 χρόνια. Μετά από πολλές ταλαιπωρίες που είχαμε στην ζωή μας συναντηθήκαμε και από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε πως πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε μαζί
.
Εδώ και 33 χρόνια μόνη πάλευα την ζωή με όλες τις δυσκολίες της. Όταν όμως αποφασίσαμε με τον Sima να κάνουμε το βήμα της συμβίωσης, διαπίστωσα το πόσο δύσκολο είναι να παλεύεις και με άλλον έναν. Να τον υπολογίζεις στα καλά και στα κακά.

Μέχρι τώρα δεν υπολόγιζα κανέναν παρά μόνο τον εαυτό μου. Από την μία η μοναξιά με έκανε ανεξάρτητη, δυνατή και ισορροπημένη από την άλλη δεν είχα την γνώση της συνύπαρξης με κάποιον άλλον και ό,τι συνεπάγεται από αυτήν.
Αυτή η δυσκολία έχει σχεδόν ξεπεραστεί. Η αίσθηση της ύπαρξης ενός ανθρώπου με τον οποίο μοιράζομαι τα πάντα, τον οποίο δεν ντρέπομαι διότι ξέρει ακόμα και τα πιο σκοτεινά μου μυστικά, βρίσκεται πέρα από οποιαδήποτε μοναξιά που δηλώνει ανεξαρτησία.

Σε λίγες εβδομάδες λοιπόν ο Sima και η Cyberella θα φορέσουν τα στέφανα, θα χορέψουν τον χορό του Ησαΐα και θα μοιραστούν την χαρά τους με τους φίλους και συγγενείς τους, πίνοντας τσικουδιές και τρώγοντας γαμοπίλαφο.
Λόγω των γαμήλιων ετοιμασιών στην Μεγαλόνησο Κρήτη θα απουσιάζω από το διαδικτυακό ημερολόγιο ελπίζοντας πως στην Σητεία μπορεί να υπάρξει κάποιο internet café ώστε να συνδέσω το laptop, PSP κ.λ.π. (χε χε)


Πολλές ευχές για ένα υπέροχο καλοκαίρι.... (για μας σίγουρα θα είναι)

Περισσότερα για εμάς δείτε στο: http://www.cybertronical.com/sima-myrto/index.htm

25/7/07

Γαμιλιάτικες Συμβουλές από την Cyberella


Είναι γεγονός πως το καλοκαίρι όταν οι πολυαναμενόμενες διακοπές αρχίζουν να πλησιάζουν χρονικά και όταν οι θερμοκρασίες χτυπάνε τους 45 βαθμούς, δεν μπορείς να παίξεις και πολλά παιχνίδια στις κονσόλες. Ειδικά όταν μέσα σε όλα κάνεις και την προετοιμασία του γάμου σου.
Έτσι λοιπόν με την εμπειρία που ζω αυτό τον καιρό θα ήθελα να προτείνω μερικά “must” και “must not” για τις προετοιμασίες του γάμου σας καθώς παίζει καύσωνας και το σπίτι έχει την θερμοκρασία της κεραμικής εστίας στο σημείο βρασμού μακαρονιού.

Για την Νύφη:
1. Εφόσον κάνατε το λάθος να παντρευτείτε καλοκαίρι και να χάσετε τις διακοπές σας, καλύτερα να ψάξτε για νυφικό κατά Γενάρη μεριά που έχει και μια σχετική δροσιά (τώρα που κάηκε και η Πάρνηθα μάλλον ο Γενάρης θα μοιάζει με Απρίλη)
2. Βρείτε από νωρίς (4 – 5 μήνες πριν τον γάμο) τον/την κομμωτή/τρια διότι πολύ πιθανόν να μείνετε με «τσιβέ» μαλλί εφόσον με το που μπαίνει ο Ιούνιος την κάνουν όλοι για διακοπές
3. Μην τρέξετε για νυφικά παπούτσια σε οίκους όπως Βαβουλάς και ό,τι παίζει στην Ερμού. Μπορεί να ξεποδαριαστείτε να νιώσετε πως έχετε πάει εθελοντής στο ταχυδακτυλουργικό show με πριόνι που σας κόβουν στην μέση. Τραβάτε σε 2 – 3 καλά μαγαζιά του Κολωνακίου και πιστέψτε με θα βρείτε και φθηνά και καλά.
4. Αν έχετε φίλη που μπορεί να σας κάνει ωραίο «γαλλικό μανικιούρ» να την προτιμήσετε μιας και θα σας έρθει ο κούκος, αηδόνι (περίπου 80 ευρώ για μανικιούρ, πεντικιούρ) αν προσλάβετε κάποια νυχού.
5. Αρχίστε τις μάσκες ομορφιάς από τον χειμώνα για να έχετε άψογο περφόρμανς το καλοκαίρι. Αλλιώς ούτε το καλύτερο make – up δεν σας σώζει.
6. Μην ακούτε ΠΟΤΕ την μητέρα σας, θεία σας, γιαγιά σας κ.λ.π. Είναι δικός σας ο γάμος εκείνοι έχουν κάνει ήδη τους δικούς τους, είναι η δική σας στιγμή!
7. Αν θέλετε όλα να πάνε τέλεια όπως ακριβώς το φαντάζεστε, δυστυχώς πρέπει να τρέξετε για τα ΠΑΝΤΑ. Υπάρχει και η άλλη οπτική που μπορείτε να αφήσετε όλο το βάρος στους γονείς σας και στα πεθερικά σας όπου εσείς και ο σύντροφός σας θα έχετε γλιτώσει το τρελό άγχος της ετοιμασίας.
8. Μην κάνετε σπατάλες. Οι καλτσοδέτες από τον Αεράκη κοστίζουν 50 ευρώ η μία. Φανταστείτε πόσο κοστίζει ένα βρακί.

Για τον Γαμπρό:
1. Επειδή η φύση σας είναι να είσαστε λιγάκι αναίσθητοι όσον αφορά την αισθητική στις ετοιμασίες του γάμου και να μην αγχώνεστε καθόλου, μπορείτε να ανακουφίσετε την μελλοντική σας σύζυγο από το βάρος που τελικά κουβαλάει όλο μόνη της.
2. Κουστουμάκι, παπουτσάκια και τα λοιπά, πάρτε τα στις εκπτώσεις στα μέσα Ιουλίου. Αλλά αμέσως μόλις αρχίσουν οι εκπτώσεις πρέπει να αρχίσετε τις εξορμήσεις σας διότι μετά το μόνο που θα βρείτε θα είναι καμία βερμούδα... τζιν (στο κάτω – κάτω ξέρουμε πως τα ψώνια σας για το τρέχον έτος διαρκούν για σας το πολύ 3 ώρες)
3. Βοηθείστε όσο μπορείτε τη νύφη στις προετοιμασίες τύπου: λουλούδια, μουσική, τραπέζια, προσκλητήρια και μην της κάνετε την ζωή δύσκολη διότι στο τέλος εκείνη θα αναγκαστεί να στενέψει 5 πόντους το νυφικό της κι εσείς να ανοίξετε άλλους τόσους το παντελόνι σας.
4. Είσαστε υπεύθυνοι για τις βέρες και την αγορά του νυφικού. Μην γκρινιάζετε, μαζί με την νύφη παίρνετε και την προίκα (χο χο)

Γενικές Προετοιμασίες:
1. Μην τρελαίνεστε. Ο γάμος σας ίσως να έχει περισσότερους καλεσμένους που δεν τους έχετε δει ποτέ στην ζωή σας, από φίλους σας. Να έχετε από κοντά στο τραπέζι όλα τα «έμπειρα αλκοολούχα» για να γίνετε τουλάχιστον σκνίπα και να μην σκέφτεστε ότι έχει έρθει ο μπατζανάκης της αδερφής της καθηγήτριας που είχατε στο γυμνάσιο και δεν έχει έρθει ο κολλητός σας.
2. Όσον αφορά τα προσκλητήρια, μην ακούτε πότε τους γονείς σας! Το πιο πιθανό είναι οι καλεσμένοι σας να πάρουν τα προσκλητήρια μία εβδομάδα πριν από τον γάμο σας. Όλοι έχουν άποψη όσον αφορά την αισθητική...
3. Μπομπονιέρες να έχετε παραγγείλει τουλάχιστον 5 – 6 μήνες πριν. Αλλιώς θα τυλίγετε σε λαδόκολλα μόνοι σας τα κουφέτα. Σε κάποιο χωριό της Κρήτης πάντως, αντί για μπομπονιέρες προσέφεραν ένα σακί πατάτες (είναι και αυτή μια λύση).
4. Να είσαστε σίγουροι πως ο dj που έχετε επιλέξει πως ξέρει από μουσική και εναλλαγές κομματιών.
5. Ασφαλώς πως 10 – 12 μήνες πριν το γαμήλιο γεγονός θα πρέπει να έχετε κλείσει εκκλησία και κέντρο. Αν αποφασίσετε 3 – 4 μήνες πριν την κάτσατε την βάρκα, ή μάλλον καλύτερα προτείνουμε να κάνετε τον γάμο σας σε βάρκα ή υποθαλάσσια με νυφικό – στολή αυτόνομης κατάδυσης.
6. Τέλος (για μία ακόμη φορά) ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. Οι γονείς σας παντρεύτηκαν και το χάρηκαν. Εσείς γιατί να μην το χαρείτε;


10/7/07

Τα δάση είναι, βαρετά, γεμάτα, μαμούνια, και σκατά.


Αυτό το σύνθημα του http://salata.wordpress.com/ είναι ένα από τα πολλά που ακούστηκαν στην Κυριακάτικη πορεία έξω από την Βουλή δίνοντας πολύ δυναμικά το στίγμα του.Με αρκετό σαρκασμό και ακόμα περισσότερο χιούμορ οι blogers του Salata άφησαν εποχή με τα συνθήματά τους:



Δεν θέλουμε αναδάσωση, δεν θέλουμε δρυμούς, θέλουμε να βλέπουμε ανάπτυξης ρυθμούς


Η φωτιά είναι ευλογία, βοηθά την οικονομία


Μην φοβάστε την αγορά, κι απΆ την πυρκαγιά, θα βγάλουμε λεφτά


1-2-3 ιδιωτική πρωτοβουλία


Αναδάσωση, με χορηγούς, να βγάλουμε λεφτά, κι από τους εμπρησμούς


Το real-estate ανώτερη αξία, από τα δάση και την οικολογία


Όχι αυταπάτες, περιβαλλοντικές, το μέλλον ανήκει, στους επενδυτές


Τα δάση, είναι, περιττά, να βάλουμε εισιτήριο, να βγάζουμε λεφτά


Τα ελάφια, είναι περιττά, χέζουνε πολύ, δεν βγάζουνε λεφτά


Της Πάρνηθας το δάσος, ήταν ένα λάθος, κάντε το σωστό, να γίνει όλο μπετό


Τα δάση, είναι, βαρετά, γεμάτα μαμούνια, και ελαφιών σκατά


Το κάψιμο της Πάρνηθας ήταν καλή στιγμή, να κάνουμε οικόπεδα όλη την Αττική


Ακούστε το καλά, αναδασωτές, θα κάνουμε επέκταση στο Mont Parnes


Tα δάση ανήκουν στο παρελθόν, κάντε τα γκολφ και τεχνητό γκαζόν


Όχι στην ανεύθυνη οικολογία, οι πυρκαγιές τονώνουν, την οικονομία


Κάψτε, χτίστε, και πουλήστε


Τέρμα, πια, οι ευαισθησίες, ήρθε η ώρα, για εργολαβίες


Τα F-16 δεν είναι πολεμικά, μίζες εκτοξεύουν, κινούν την αγορά

9/7/07

Δίποδοι και τετράποδοι στην πορεία

Η σημερινή πορεία στην βουλή για την οικολογική καταστροφή της Πάρνηθας φιλοξένησε εκατοντάδες πολίτες που επιθυμούσαν με την παρουσία τους ή οργανωμένα να διαμαρτυρηθούν.
Η πορεία κατέκλυσε την λεωφόρο Αμαλίας και συμμετείχαν οι Blogers του δικτυακού τόπου Anadasosi, η WWF, οι Οικολόγοι Πράσινοι και άλλες αυτόνομες οργανώσεις.
Οι φωτογραφίες νομίζω πως τα λένε όλα.
(οι σκύλοι που κυκλοφορούσαν στην περιοχή του Συντάγματος περιφρουρούσαν την πορεία και φρόντιζαν ώστε να μην εισβάλουν «ξένα στοιχεία» και να μην παραστρατήσει κάποιο μέλος της)


4/7/07

Ούτε Τούβλο στα Καμμένα

Oύτε Τούβλο στα Καμμένα



Προσθέστε εφόσον επιθυμείτε το banner στον δικτυακό σας τόπο αντιγράφοντας τον κώδικα:

<center> <a href="http://www.anadasosi.blogspot.com/" target="_blank"><img src="http://www.console-gamez.com/images/anadaswsh1.jpg" border="0" alt="Oύτε Τούβλο στα Καμμένα" /></a> </center>

Rendez - vous την Κυριακή το απόγευμα έξω από την Βουλή.

Προσθήκη: Αν δεν επιθυμείτε να ενταχθείτε σε κάποιο κίνημα ή σε κάποιο πολιτικό κόμμα που θέλει να ωφεληθεί προεκλογικά για το ολοκαύτωμα της Πάρνηθας μπορείτε να ακολουθήσετε το μπλοκ των Ελλήνων Blogers (οι οποίοι είναι άρτια οργανωμένοι) ή το Forum των πολιτών.

2/7/07

Αναδάσωση Τώρα!

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ,
7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,
ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ.
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ.
ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΠΡΑΓΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.
ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Σχεδιάστηκε banneraki για τον δικτυακό τόπο http://www.anadasosi.blogspot.com

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ελεύθερα

Ιδού και το banner: