26/9/07

Ευχαριστήριο μήνυμα

Ενώ έχω όλη την καλή διάθεση να γράψω για τα τρέχοντα νέα στο gaming community, η πολιτική κατάσταση με προκαλεί…

Ευχαριστούμε όλους εκείνους που στήριξαν την Νέα Δημοκρατία με την ψήφο τους διότι τώρα πλέον σύνταξή μας θα μειωθεί κατά 20% και ο όρος ηλικίας του συνταξιοδοτούμενου που θα πάρει αυτά τα αποφάγια, θα αυξηθεί κατά 35%. (δείτε το αντίστοιχο άρθρο)

Και το ερώτημα της σημερινής ημέρα είναι: όσοι ψήφισαν Ν.Δ. είναι συνταξιούχοι που έχουν καβατζώσει τις απολαβές τους (σιγά τα αυγά) και πλούσιοι – φραγκάτοι (που δεν τους νοιάζει να πάρουν και καμία σύνταξη);

18/9/07

Ψήφιζε και μη ερεύνα

Απαντήστε μου σε κάτι που δεν καταλαβαίνω σας παρακαλώ.
Γιατί όλη σχεδόν η Ελλάδα ψήφισε Νέα Δημοκρατία; Ποιό είναι το κριτήριο για να ψηφίσεις μία κυβέρνηση που έκανε τα εξής:

- έκλεισε τα μάτια της μπροστά στο σκάνδαλο της Vodafone
- άφησε να καεί η μισή Ελλάδα και μαζί τους οι συμπολίτες μας και το βιός τους
- αποσιώπησε το ατύχημα του Sea Diamond για να φροντίσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών
- ζητά την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου
- μείωσε το επίπεδο της παιδείας που έχουμε λάβει μέχρι τώρα από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια αλλάζοντας τα φώτα στο άρθρο 16 (να μην ξεχάσουμε πως ούτε το νόμιμο 5% δεν έδωσε στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ώστε να υποβαθμιστούν στο χείριστο)
- μας αύξησε τον φορολογικό συντελεστή χωρίς να αυξήσει τους μισθούς
- έδωσε αυξήσεις στους συνταξιούχους ισοδύναμες με το κόστος ενός πακέτου τσιγάρων ενώ στους ευνοούμενους και στους κουμπάρους της χάρισε μία ολυμπιάδα στον καθένα
- το σκάνδαλο των ομολόγων το οποίο ακούγεται σαν «πταίσμα» μπροστά στα εγκλήματα που έχει διαπράξει
- μείωσε την φορολογία στους πλουσίους και αύξησε τους συντελεστές στους φτωχούς (τώρα πια όσοι δεν είναι πλούσιοι είναι απλά φτωχοί)
- εξάλειψε την μικρομεσαία τάξη και αύξησε την φτώχια και εν δυνάμει την εγκληματικότητα.
- Θεώρησε επίτευγμα δικό της την Ολυμπιάδα, την Eurovision, τον τελικό του Champions League στην Αθήνα.

Και δεν έκανε τα εξής:

- δεν αναβάθμισε το σύστημα της υγείας. Τώρα πλέον είναι αυτονόητο πως υπάρχουν ράντζα στα νοσοκομεία, γιατροί που δεν πατάνε στις εφημερίες τους και παίζουν μόνο φακελάκια που «σώζουν ζωές» (θυμηθείτε όλοι την ιστορία της Αμαλίας)
- Δεν ενδιαφέρθηκε για τίποτα και για κανέναν. Από τον ταλαίπωρο βιοπαλαιστή που κάνει 20 παρανομίες την ημέρα για να επιβιώσει μέχρι τον εργαζόμενο σε ιδιωτική εταιρία που πληρώνεται με το αίμα του και χτυπάει 12ωρα με άθλιες αποδοχές πάντα με την φοβία να μην μείνει άνεργος.
- Δεν φρόντισε τα πολύτεκνα νοικοκυριά, αντιθέτως τους έκοψε και το νυχτερινό ρεύμα
- Δεν αύξησε στο παραμικρό τους μισθούς, αντιθέτως τους μείωσε αυξάνοντας το κόστος των προϊόντων στο όνομα της «παγκοσμιοποίησης» θεωρώντας πως ένας μισθός της τάξης των 700 ευρώ ανήκει σε κατηγορία υψηλόμισθου υπαλλήλου. Α, το ξέχασα... δεν είμαστε Ευρώπη είμαστε Βαλκάνια.

Για να ψηφίσεις την κυβέρνηση που βγήκε πάλι, ή μαλάκας πρέπει να είσαι ή πλούσιος. Δεν νομίζω το 42% του Ελληνικού πληθυσμού που ψήφισε να είναι πλούσιοι.

Και τώρα με τις αλλαγές των υπουργικών στελεχών στην υποτιθέμενη «νέα κυβέρνηση», απλώς θα φάμε τα ίδια σκατά αλλά σε άλλη συσκευασία με τα ίδια κουτάλια (κάποιοι τα έχουν χρυσά, εμείς που δεν τους ψηφίσαμε, ούτε αυτούς ούτε τους άλλους με πλαστικά). Ασφαλώς σε κανά δυό χρονάκια θα ξαναφέρουν πάλι στις ίδιες θέσεις τους γνωστούς μαϊντανούς.
Αυτό θα πει δημοκρατία! Να βγαίνει κυβέρνηση με 42%. Το υπόλοιπο 58% προφανώς έχει αυταπάτες...

17/9/07

Πάλι βγήκαν ΑΥΤΟΙ...

Είχα ακούσει πριν από μία εβδομάδα στην ραδιοφωνική «Ελληνοφρένια» ένα τηλεφώνημα που είχε κάνει ένας ακροατής στον σταθμό.
Ο ακροατής έλεγε:
«Είδα στον ύπνο μου πως κανείς δεν πήγε να ψηφίσει στα εκλογικά κέντρα και πάλι βγήκαν ΑΥΤΟΙ! Ξύπνησα ταραγμένος και όταν ξαναπήγα για ύπνο είδα πως κανείς δεν πήγε να τους ψηφίσει αλλά πάλι βγήκαν ΑΥΤΟΙ!»
Δυστυχώς το όνειρό του έγινε πραγματικότητα μιας και το 25% απείχε και τελικά βγήκαν πάλι ΑΥΤΟΙ!
Δεν έχω λόγια να περιγράψω την θλίψη μου γι αυτή την εθνική μαλακία (συνήθως χωράει η φράση «προδοσία»).
Στο μόνο πράγμα που μπορώ να δικαιολογήσω τους ψηφοφόρους των ΑΥΤΩΝ είναι πως ίσως δεν είχαν καταλάβει τα 3,5 τελευταία χρόνια αν το αγγούρι που φάγαμε πανελλαδικώς ήταν όντως αγγούρι και δεν ήταν μπανάνα…
Τα θερμά μου συλλυπητήρια…

(διαβάστε τους λόγους για τους οποίους ο Αρκούδος δεν ψήφισε ΑΥΤΟΥΣ)

6/9/07

Εκλογές ή Eurobasket; Διαλιέχτε

Ακόμα και να μην προκριθούμε, Eurobasket θα παρακολουθήσω.
Για να γελάσετε ή να εξοργιστείτε κάντε μια βόλτα στο:
http://www.in.gr/debate/
Η Άννα και ο Γιώργος κάνουν τρελό καλαμπούρι.

3/9/07

Τι σου κάνει η τεχνολογία…

Τα μυαλά που επινόησαν ένα σωρό εφευρέσεις που στην εποχή τους άγγιζαν αποκλειστικά την σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, από τον Ιούλιο Βερν μέχρι τον Steven Spielberg, πού να ήξεραν πως οι φανταστικές τους ιστορίες θα γίνονταν πραγματικότητα.
Το υποβρύχιο του Ιουλίου Βερν από το βιβλίο του 20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα, οι ψηφιακές κορνίζες του Minority Report, η εικονική πραγματικότητα από το βιβλίο “O Νευρομάντης” του William Gibson και τα ταξίδια στο διάστημα από τα βιβλία του βιοχημικού συγγραφέα Isaac Asimov είναι πλέον αληθινά κομμάτια της καθημερινότητά μας. Μας μένει τώρα η Μηχανή του Χρόνου του H. G. Wells.

Παρατηρώντας από αυτή την σκοπιά την γέννηση της τεχνολογίας και την εξέλιξή της νιώθω ένα ανεξήγητο δέος για το μέλλον της καθημερινότητάς μας.
Ίσως σε λίγα χρόνια να μπορούμε να έχουμε ηλεκτρικά πιρούνια και κουτάλια (που δεν θα χρειάζονται πλύσιμο), ή για να εργαστούμε δεν θα χρειαστεί να κινούμε τα μέλη μας, μία μηχανή θα διαβάζει τις εντολές που θα δίνουμε, ή ακόμα θα μπορούμε εμείς οι γυναίκες μέσα σε 3΄΄ να βάφουμε τα νύχια μας με το χρώμα που επιθυμούμε (βλέπε την ταινία του Luc Besson, Πέμπτο Στοιχείο).

Θα έπρεπε να φοβόμαστε το τεχνολογικό μέλλον;
Η γνώμη μου είναι πως ναι, θα έπρεπε να φοβόμαστε αυτό το μέλλον όσο εντυπωσιακό και να φαντάζει. Διότι όταν πλέον η τεχνολογία θα μας εξυπηρετεί απόλυτα στην καθημερινότητά μας (την εργασία μας, την σίτισή μας, την επαφή, την διασκέδασή μας) τότε δύο πράγματα θα έχουν συμβεί.

1. Θα έχουμε απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Θα νιώθουμε λιγότερο, θα εργαζόμαστε περισσότερο και θα καταναλώνουμε ακόμα περισσότερο.
2. Δεν θα υπάρχει τίποτα που θα μας θυμίζει τον πλανήτη μας όπως ήταν τον 20ο αιώνα (ζώα, πουλιά, χώμα, δέντρα, νερό).

Σαν υποκατάστατο των πάντων (όπως είναι τώρα τα συμπληρώματα βιταμινών που καταναλώνουμε αντί να τρώμε ένα φρουτάκι της προκοπής), τα τεχνολογικά επιτεύγματα θα είναι πλέον όχι πολυτέλεια αλλά υποχρεωτική ανάγκη.

Εκείνο που με φοβίζει ακόμα πιο πολύ είναι πως αφού ακόμα δεν έχουμε χωνέψει την καθημερινή χρήση της τεχνολογίας (αγορές μέσω internet, η χρήση του GPS, η χρήση των προηγμένων πλέον κινητών τηλεφώνων), το μέλλον πώς θα το αντιμετωπίσουμε;