18/2/08

Devil May Cry 4

Όλα ξεκίνησαν το 2001 όταν η Capcom κυκλοφόρησε το παιχνίδι δράσης και περιπέτειας Devil May Cry για την κονσόλα PlayStation 2. Η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού παρουσίασε μεγάλη επιτυχία. Οι συνέχειες όμως δεν έδειξαν να κεντρίζουν και πολύ το ενδιαφέρον των gamers εφόσον θεωρήθηκαν μέτριες. Όταν η Capcom ανακοίνωσε την διάλυση της αποκλειστικότητας της συνεργασίας της με την Sony και ταυτόχρονα ανάφερε την κυκλοφορία του τέταρτου τίτλου της σειράς, κοινό και κριτικοί χειροκρότησαν. Επιτέλους το Devil May Cry κυκλοφορεί για την κονσόλα XBOX 360 και για PC.
Το παιχνίδι κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα στα ελληνικά ράφια και πραγματικά ξεπερνά τις προσδοκίες που είχαμε για την σειρά. Αστείρευτη δράση, πολύ ξύλο, εντυπωσιακά combos και γραφικά με έμφαση στην λεπτομέρεια.
Η ιστορία είναι η γνωστή στους φίλους του PS2 η οποία παρουσιάζεται με κάποιες αλλαγές στους χαρακτήρες. Δείχνει μάλλον, πως ο Dante ως πρωταγωνιστής της σειράς έχει κουράσει. Το βασικό πρόσωπο του παιχνιδιού είναι άλλος ένας «Emo» Anime χαρακτήρας, ο Nero. Η υπόθεση περιέχει όλα τα τραγικά στοιχεία ενός καλού Anime παιχνιδιού παρέχοντας ρομαντισμό, τραγικότητα, άγριες σκηνές, λίγη τσόντα, ωραίους πανύψηλους με μπλε μάτια χαρακτήρες και δαίμονες που μόνο μία ομάδα ιαπώνων μπορούν να σχεδιάσουν.
Στο Devil May Cry 4 ως γνωστό, ανάλογα με τον αριθμό των combos που επιτυγχάνετε χωρίς να σας χτυπήσει ο εχθρός, προσκομίζετε πόντους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για «αγοράσετε» combos. Σε καμία περίπτωση δεν έχει τον πλουραλισμό combos που έχει το God of War. Επίσης σε μερικά σημεία του παιχνιδιού η κάμερα δεν λειτουργεί με συνέπεια να δείχνει σαν platform game, δυσκολεύοντας το παιχνίδι χωρίς νόημα.
Η βασική έννοια του Marketing που λέει: Μεγαλύτερη ζήτηση σε ένα προϊόν, πτώση της τιμής του δεν ισχύει. Με την αγορά κρυστάλλων που αυξάνουν την υγεία του Nero, αυτόματα η τιμή του για την επόμενη αγορά του ίδιου είδους αυξάνεται κατά 50%. Έτσι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα παιχνιδιού είναι σχεδόν αδύνατο να αγοράσετε κρυστάλλους για να βελτιώσετε την υγεία του ήρωα.
Το παιχνίδι δεν κατάφερα να το τελειώσω αν και έχω φτάσει μέχρι τη μέση. Όμως από εκεί και πέρα πραγματικά δυσκολεύει τόσο στην στρατηγική του όσο και στους δυνατότερους εχθρούς του. Φαίνεται από ένα σημείο και έπειτα, οι εχθροί που πρέπει να αντιμετωπίσετε έχουν βαθμό δυσκολίας ίδιας με το να αντιμετωπίσετε ένα Boss. Μιλώντας για Bosses, οι δαίμονες αυτοί είναι πραγματικά εκπληκτικά σχεδιασμένοι καθώς ο κάθ’ ένας χρειάζεται εντελώς διαφορετική στρατηγική για να εξοντωθεί.
Γενικότερα, το να αποκτήσετε combos υψηλού επιπέδου είναι σχεδόν αδύνατο διότι οι πόντοι που μαζεύετε στο τέλος κάθε αποστολής είναι ελάχιστοι (ειδικά όταν ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται δραματικά).
Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, παρέχονται κάποιες μυστικές αποστολές που τουλάχιστον προσωπικά δεν έχω καταφέρει να βγάλω (ίσως και να είμαι ανεπίδεκτη). Παράδειγμα: μέσα με ένα λεπτό καλείστε να σκοτώσετε 10 δαίμονες. Προσωπικά καταφέρνω να σκοτώσω μόνο τους 4...
Anyway, το παιχνίδι είναι καλό! Πραγματοποίησε όσα είχε αναφέρει η Capcom πριν την κυκλοφορία του και σίγουρα δεν αφήνει το κοινό του ασυγκίνητο απλώς δεν είναι και το καλύτερο παιχνίδι του είδους του. Μία τέτοια «λεπτομέρεια» δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να το μειώσει εφόσον δεν αφήνει πότε τον gamer να ξεκουράσει λίγο τα δάχτυλά του από την καταιγιστική δράση που παρέχεται και από τις απίθανες ιπτάμενες κινήσεις του Nero. Επιβάλλεται έστω να το δοκιμάσετε !

11/2/08

Το iPhone ξεκλειδώθηκε για τα καλά!

Όσοι έχετε iphone με firmware out of the box 1.1.2 ή 1.1.3 μπορείτε να το ξεκλειδώσετε εύκολα και σχετικά γρήγορα.
Σιγά μην περίμεναν οι developers του Hackind0sh το SDK στο τέλος του μήνα για να ξεκλειδώσουν το εκπληκτικό gadget που αξίζει στις ΗΠΑ μόλις 300 ευρώ.
Για να επιτύχετε το ξεκλείδωμα χρειάζεται να κατεβάσετε τα: 1.1.1 firmware, 1.1.2 firmware, ibrick ή αν έχετε Mac το iNdependence και 1.1.2 jailbreak archive.
Λοιπόν έχουμε και λέμε:

#1 Σιγουρευτείτε πως έχετε στο κινητό σας την κάρτα AT&T. Πατήστε το κουμπί ενεργοποίησης ταυτόχρονα με το κουμπί Home καθώς είσαστε συνδεδεμένοι με τον υπολογιστή σας.

#2 Κατεβάστε τα firmware 1.1.1 και 1.1.2. Στο iTunes θα πατήσετε με Shift (για τα Mac με Option ή Alt) το κουμπί “Restore” και βρείτε το path που έχετε σώσει το firmware 1.1.1. Επιλέξτε το. Έτσι θα κάνετε downgrade από οποιοδήποτε firmware μπορεί το iphone σας να βρίσκεται. Μετά από περίπου δύο λεπτά θα σας βγάλει το γνωστό error 1015. Είναι απόλυτα φυσιολογικό.

#3 Τώρα το iphone σας έχει «κολλήσει» (bricked) και για να το επαναφέρετε πρέπει να κατεβάστε την εκπληκτική εφαρμογή (να ναι καλά τα παιδάκια που την σχεδίασαν) iBrick. Μετά την καταφόρτηση της εφαρμογής, την ξεzipάρετε και τρέχετε το ibrick.exe (μην ξεχνάτε πάντα το κινητό πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή σας). Μόλις σας δείξει το κινητό σας πως το μαύρο background του γίνεται κόκκινο τότε σημαίνει πως έχει γίνει η εργασία σωστά! Περιμένετε να κάνει επανεκκίνηση μερικές φορές.

#4 Σύρετε το κουμπί που θα σας μεταφέρει στο dial pad και πληκτρολογήστε: *#301#. Το κινητό θα καλέσει. Μετά πατήστε το κουμπί με το “x” και σβήστε τον αριθμό και έπειτα πατήστε το “0”. Μετά πατήστε “Call”, έπειτα “Answer” και καθώς είστε στο menu πατήστε το “Hold” και τέλος “Decline”. Έτσι βγήκατε στο μενού του τηλεφώνου.

#5 Πατήστε το κουμπί από το μενού που λέγεται “Contacts”. Πατήστε το + πάνω δεξιά για να προσθέσετε μία νέα επαφή. Ονομάστε την επαφή “text” και πατήστε “save”. Στο URL πεδιό πατήστε και γράψτε prefs: Σώστε το και πηγαίνετε σε άλλο URL πεδίο και γράψτε i.unlock.no Σώστε το και πατήστε το URL που λέει prefs:
Θα βγείτε στο menu των ρυθμίσεων του iphone πατήστε το WiFi και προσθέστε το ασύρματο δίκτυό σας και στην συνέχεια πληκτρολογείστε τον κωδικό ασφαλείας του (εφόσον έχει). Μετά πατήστε το κουμπί πάνω αριστερά που γράφει “Settings”, πηγαίνετε στο General και μετά στο Autolock και ρυθμίστε το στο “Never”. Πατήστε το κουμπί Home και επιστρέψτε την αρχική οθόνη με τον σύρτη.

#6 Σύρετε ξανά το κουμπί, πατήστε στο dial pad το 0, μετά το Call, έπειτα το Answer, μετά το Hold και τέλος το Decline. Θα βρείτε πάλι στο Contacts και το «Test» που είχαμε καταγράψει προηγουμένως και από εκεί πατήστε το: i.unlock.no URL.
Αμέσως θα ενεργοποιήσει το iphone σας τον Safari browser στην τοποθεσία που του θέσαμε. Καθώς είσαστε σε αυτή την τοποθεσία, πατήστε το Tap here to jailbreak your iPhone. Το τηλέφωνο θα επιστρέψει την οθόνη ενεργοποίησης και μετά από κάποια δευτερόλεπτα θα κάνει επανεκκίνηση.
#7 Μετά την επανεκκίνηση, το iphone σας είναι jailbroken σε firmware 1.1.1 Σύρετε το κουμπί και πηγαίνετε στην οθόνη που περιέχει τα κουμπιά του iphone. Πατήστε το «Installer» περιμένετε να κάνει refresh τα sources (αν δεν κάνει πηγαίνετε στο κουμπί sources και πατήστε refresh) και κατεβάστε από τον φάκελο Unlocking Tools το 1.1.2/1.1.3 OTB Unlock. Η εγκατάσταση θα πάρει μερικά λεπτά και έπειτα θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα λέει πως η εγκατάσταση έγινε επιτυχώς.

#8 Το τηλέφωνο, ναι μεν είναι ξεκλείδωτο αλλά δεν έχει σήμα. Το επόμενο βήμα είναι η αναβάθμιση του iphone από 1.1.1 σε 1.1.2 firmware. Στο itunes πατήστε με Shift για τα PC (με Alt/Option για τα Mac), το Upgrade κουμπί και βρείτε το path που έχετε κατεβάσει το 1.1.2 firmware αρχείο. Μετά από λίγα λεπτά θα έχει εγκατασταθεί το 1.1.2 firmware στο iphone σας.

#9 Για να το επαναφέρετε, βρείτε στο υπολογιστή σας το 1.1.2 jailbreak archive που είχατε κατεβάσει και ξεzipάρει και τρέξτε το windows.bat αρχείο για τους χρήστες PC (για τους χρήστες Mac το jailbreak.jar αρχείο) και έπειτα αφού εμφανιστεί ένα popup με το σήμα Java πατήστε το κουμπί «Jailbreak».
Σημείωση:
1. Αν δεν έχετε ενημερώσει στον υπολογιστή σας την εφαρμογή Java πηγαίνετε στον δικτυακό τόπο
http://www.java.com/en/download/manual.jsp?locale=en
2. Στην περίπτωση που σας έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στο itunes μετά την εγκατάσταση του 1.1.2 firware, πατήστε στο popup του 1.1.2 jailbreak archive το κουμπί “Boot from recovery” και αφού επανέλθει το iphone πατήστε το “jailbreak” κουμπί.

#10 Μετά από μερικά λεπτά, αφού κάνει αρκετές φορές το iphone επανεκκίνηση, θα σας βγει στην οθόνη σας το “slide to unlock”. Όμως ακόμα σήμα δεν έχετε! Κλείστε το κινητό σας, αφαιρέστε την κάρτα sim AT&T και τοποθετήστε την δική σας. Ξανανοίξτε το κινητό σας, αγνοείστε τα διάφορα μηνύματα περί Sim που εμφανίζονται και πατήστε το μαγικό κουμπί του installer. Στην κατηγορία Tweaks 1.1.2 κατεβάστε την εφαρμογή iWorld. Αφού τελειώσει η εγκατάσταση, επιλέξτε στην κεντρική σας οθόνη την iWorld εφαρμογή, επιλέξτε την χώρα στην οποία έχετε την σύνδεση και βγείτε στο αρχικό μενού. Αν δεν έχει βρεθεί ο Network Carrier, κάντε μία επανεκκίνηση στο iphone σας.

Αυτή η απλή διαδικασία σε εμένα δούλεψε. Αν για κάποιο λόγο έχετε κολλήσει, post me!
Ευχαριστούμε ολόψυχα τα παιδιά του Hackind0sh και του Unlock.no

9/2/08

Dante is back!


Έρχεται, το εκπληκτικό Devil May Cry με τιμές και δόξες κάνοντας το εντυπωσιακό του ντεμπούτο του στο 360.
Δείτε το τρέιλερ του παιχνιδιού και σύντομα θα έχουμε κριτική και σχολιασμό!
'N' Joy!

6/2/08

Ιστορίες με μήλα: "Ένα Μήλο μία Ζωή, κάνεις πέρα το PC"


Πριν από χρόνια (τον καιρό της Γαλιλαίας), ο πρώτος υπολογιστής που χρησιμοποίησα ήταν ένας Macintosh, από εκείνα να Macάκια με την ασπρόμαυρη οθόνη στην δεκαετία του ’80 με την Apple να έχει ανακαλύψει πρώτη τα «παράθυρα» στο λογισμικό της (έπρεπε να την κατοχυρώσει σαν πατέντα).
Μετά από άλλα τόσα χρόνια (ναι, είμαι μία γρια πια) στην πρώτη μου δουλειά εργάστηκα σε ένα Mac Performa, στα 256 χρώματα με 500 MB σκληρό δίσκο στον οποίο σχεδίαζα ακόμα και εξώφυλλα περιοδικών (WOW).
To Mac – όνειρο πήγε στα σκουπίδια όταν η στυγνή πραγματικότητα της καθημερινότητας δεν μου επέτρεπε να είμαι κάτοχος ενός τέτοιου εργαλείου. «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη», σκεφτόμουν - και επέστρεφα στην κοινότοπη λύση (που έχει αποδεχθεί το μεγαλύτερο ποσοστό του Ελληνικού, μικρομεσαίου ως φτωχού πληθυσμού) που ονομάζεται P.C.
Με τα χρόνια διαμόρφωσα την αντιMac άποψη που αποφαινόταν στην πολιτική που του «δαγκωμένου μήλου» πάνω στους λάτρεις του. Διαπίστωσα πως οι υπολογιστές Apple (χωρίς να το σκεφτώ και ιδιαίτερα σοβαρά), ήταν όλο φύκια και μεταξωτές κορδέλες. «Eye Candy» και «Smooth» περάσματα από το ένα λογισμικό στο άλλο.
Δηλαδή τα Mac είναι ένα αντικείμενο λατρείας για τους ανόητους, που τους φάνηκε δύσκολη η χρήση των πολύπλοκων MS Windows (σιγά τα αυγά) υποβαθμίζοντας τον εαυτό τους με «εύκολες λύσεις» και εν τέλει, αποφεύγοντας να γνωρίζουν βασικές λειτουργίες λογισμικού (ουφ, το είπα μονορούφι).
Ναι, αυτό πίστευα, μέχρι που τελικά ο διάολος έσπασε το ποδάρι του και βρήκα ένα Mac Notebook Power PC σε εξευτελιστική τιμή.
Από τότε που άρχισα να χειρίζομαι το λογισμικό MacOs X Leopard, έχω σοβαρό πρόβλημα να εργαστώ στην δουλειά μου με τον Pentium 4 σε Windows XP Pro. Θεωρώ πια πως τα PC είναι πρωτόγονα! Ανακάλεσα όλα φρικτά λόγια που είχα πει περί ανόητων και ηλιθίων και προσκύνησα την μονοπωλιακή Apple, το φοβερό λογισμικό της και τα εκπληκτικά user friendly μηχανήματά της διαμορφώνοντας την άποψη: «Τα PC είναι αναγκαίο κακό, όμως τώρα που η Apple προωθεί τους Core Duo επεξεργαστές της, τα PC θα πάνε στα σκουπίδια… σε μερικά χρόνια, όταν ο κόσμος σταματήσει να παίρνει μισθούς πείνας».
Και αν αναρωτιέστε για τις επιδόσεις, απλώς θα σας αναφέρω πως το PC του σπιτιού μου που είναι στα 2,8GHz με 1,5GB RAM σέρνεται όταν χρησιμοποιώ το Photoshop CS εν αντιθέσει με το Mac που σχίζει τους αιθέρες!
Ναι, τελικά η περίπου 20ετής φήμη περί Mac και χρόνος ζωής τους έναντι των PC ισχύει ακόμα!