10/7/08

Το άλλο με τον Τοτό το άκουσες;

Λίγο πριν τις διακοπές, εκεί που νομίζεις πως έκανες τι βασικό σου χρέος με το να αγοράσεις εισιτήρια και είσαι με το ένα πόδι στο καράβι (ακόμα και αν αργεί η μέρα της αναχώρησης) αποκτάς κάποιο πρόβλημα με την υγεία σου.

Κάτι τέτοιο έχει συμβεί σε μένα.

Δεν με ταλαιπωρεί με οποιοδήποτε δυσάρεστο τρόπο αλλά συνεχίζεται να υφίσταται εδώ και 3 εβδομάδες. Το χρονικό διάστημα που έχω αυτό το πρόβλημα υγείας ήταν που με προβλημάτισε και με ώθησε να ψάξω να βρω γιατρό.

Όμως τι γιατρό;

Οπότε ξεκίνησα με δερματολόγο. Έκατσα στην ουρά στις 7:00 το πρωί έξω από του Συγγρού και εξετάστηκα στις 10:00 (γρήγορα έκανα κιόλας). Η γιατρός δεν μπορούσε να αξιολογήσει την πάθηση και αφού της ζήτησα ποιάς ειδικότητας γιατρός θα έπρεπε να με εξετάσει, μου επανέλαβε πως η κατάσταση δεν αξιολογείται.

Αυτοί οι Έλληνες γιατροί έχουν 3 λέξεις στο λεξιλόγιό τους που τις χρησιμοποιούν “by default” για πάνω από 3 περιπτώσεις. Η μία από αυτές είναι «δεν αξιολογείται».

Έκανα λοιπόν κι εγώ από μόνη μου την διάγνωση και αποφάσισα πως ο επόμενος γιατρός θα είναι ορθοπεδικός. Το ΚΑΤ εφημέρευε και ήξερα που θα ήταν λιγάκι δύσκολο να εξεταστώ σε εφημερία μίας και εξετάζονται μόνο οι ετοιμοθάνατοι, ή οι ακρωτηριασμένοι.

Πήγα λοιπόν από την Μιχαλακοπούλου στο Μαρούσι με την θερμοκρασία να φλερτάρει τους 40 βαθμούς. Ήμουν εξοπλισμένη με καπέλο, «ειδικό» άσπρο φορεματάκι που αερίζεται (ναι, είχε και ανεμιστήρα, τι αστείο… μμμ), με το νεράκι μου στην τσάντα.

Φτάνω στο ΚΑΤ (και μου αρέσουν τα νοσοκομείααααααα… πάααααααααρα πολύ), πάω στα εξωτερικά ιατρεία και ζητώ νούμερο για εξέταση.

Δεν μου δώσανε νούμερο διότι έκριναν πως η κατάστασή μου δεν ήταν τόσο επείγουσα ώστε να χρειαστεί εδώ και τώρα να εξεταστώ. Εκείνος που έκανε την διάγνωση δεν ήταν γιατρός, μήτε νοσοκόμα. Ήταν ο σεκιουριτάς! Ναι! Αυτός που μου έκανε την διάγνωση και έκρινε πως επειδή δεν είναι ακρωτηριασμένο το χέρι μου δεν έχω το δικαίωμα να εξεταστώ σε νοσοκομείο του ΙΚΑ που δίνω από την πρώτη μέρα που εργάστηκα στην ζωή μου τον μισό μισθό μου, ήταν ο Security Man!

Αιφνιδιάστηκα!

Δεν ήξερα τι να πω. Όταν κιόλας θέλεις να ξεμπερδεύεις με ένα χαζό θέμα υγείας και ξαφνικά βρίσκεις μπροστά σου τον Security M.D. (μου θυμίζει το House M.D.) δεν σου ‘ρχεται να βρίσεις αυτόματα. Μετά, στην επιστροφή, στον δρόμο βρίζεις και μετά σε παίρνουν για τρελό.

Λένε πως στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι. Θα ήθελα να αλλάξω αυτό το γνωμικό: «Ότι θέλεις να είσαι, είσαι». Δεν είναι ανάγκη να το δηλώσεις.

Και με τις υγείες μας!

7/7/08

Μαζί με το μαγιό και τα βατραχοπέδιλα να πάρω τα εξής:

Είναι προφανές! Το καλοκαίρι ήρθε και η πόλη είναι ανυπόφορη… Για όσους ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους σε δροσερές παραλίες το Console GameZ δίνει τις εξής 10 προτάσεις:

1. Να αποκτήσετε ένα PSP Lite & Slim. Δεν είναι εδά και πολύ ακριβό. Κοστίζει 170 ευρώ και η νέα αυτή έκδοση συμπεριλαμβάνει φόρτιση μέσω USB. Επίσης περιέχει πολλές χρωματικές θεματικές παραλλαγές, καλύτερο ήχο, και φωτεινότερη οθόνη. Επίσης μπορείτε να σερφάρετε στο διαδίκτυο, να γεμίσετε το memory stick σας με ταινίες mp4 και να προσθέσετε μερικά mp3. Ενδείκνυται η κονσόλα για τους ταξιδιώτες με καράβι (τύπου που κάνει 10 ώρες να φτάσει στον προορισμό του και είναι χάρχαλο που σημαίνει ότι κουνάει διαβολεμένα με 2 Μποφώρ).

2. Να παίξετε οπωσδήποτε για την κονσόλα ΧΒΟΧ 360 το άκρως δροσιστικό Dead or Alive Xtream Beach Volleyball 2. Ο αντρικός πληθυσμός των gamers θα το εκτιμήσει το παιχνίδι σε… εχμ βάθος.

3. Να κάνετε μία βόλτα (ή και περισσότερες αν επιθυμείτε) στους βυθούς της Καραϊβικής με το Endless Ocean αποκλειστικά και μόνο για το Wii. Είναι σίγουρο πως την επομένη θα ξεκινήσετε μαθήματα αυτόνομης κατάδυσης.

4. Να δανειστείτε - αγοράσετε το Lego Indiana Jones. Είναι All Seasons Game και έχει πολύ γέλιο.

5. Όσοι έχετε την κονσόλα Wii, να αποκτήσετε το Wii Fit για να γυμνάστε τους κοιλιακούς σας και τους γλουτούς σας ώστε να «σκάσετε» στα παραλιακά θέρετρα με κορμί θεϊκό! (ε, καλά… υπερβάλω αλλά πλάκα – πλάκα το Wii Fit κάνει δουλειά). Αν δεν έχετε την διάθεση να δώσετε τα 100 ευρώ για να κάνετε yoga και ski, με το Wii Sports μπορείτε να κάνετε «δουλειά» επίσης. Παίξτε λίγο τένις, λίγο μποξ και βγείτε στις παραλίες να εντυπωσιάσετε τα πλήθη με τις ρακέτες πάντα με στυλ «Bjorn Born».

6. Παίζοντας Tekken για μία ώρα καίτε ίσες θερμίδες όπως να ανεβοκατεβείτε 3 φορές από το ισόγειο μέχρι τον 4ο όροφο. Δυστυχώς όμως δεν γυμνάζει τις ίδιες μυικές ομάδες, απλώς καίτε θερμίδες. Όσοι λοιπόν έχετε μία από της θρυλικές κονσόλες PSX, PS2, PSP ή PS3 επιλέξτε τον Yoshimitsu και ρίξτε αλύπητα ξύλο!

7. Για όσους δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η Ελλάδα πήγε στον πάτο με το φετινό Euro και επιθυμούν μία δεύτερη ευκαιρία, προτείνουμε το UEFA Euro 2008 το οποίο μπορείτε να βρείτε για όλες τις κονσόλες.

8. Είσαστε άρρυθμοι; Θέλετε να είσαστε έτοιμοι για να εντυπωσιάσετε τα πλήθη με τις χορευτικές σας ικανότητες στο Super Paradise και στα Club της Σαντορίνης και της Πάρου (καλά υπάρχουν club και σε άλλα θέρετρα); Υπάρχει λύση και λέγεται PataPon. Το καταπληκτικό παιχνιδάκι για το PSP θα σας μάθει χαριτωμένα τι σημαίνει να έχεις ρυθμό.

9. Γλυκαθείτε με τα previews των Tomb Raider Underworld, Prince of Persia, God of War III, Call of Duty: World at War First Look και Gears of War II διότι προβλέπεται το φετινό φθινόπωρο να είναι άκρως ενδιαφέρον.

10. Αποκτήστε ένα Nintendo DS (σε καλοκαιρινό χρωματάκι) και οπωσδήποτε παίξτε το Arkanoid DS. Ενδείκνυται για την παραλία, όταν όλοι παίζουν με το φρίζμπι και βαριέστε αφόρητα να κυνηγάτε τον πλαστικό ιπτάμενο δίσκο. Επίσης αντί να λύνεται σταυρόλεξα, λύστε ένα block puzzle!

Προσθήκη: Λόγω της τρομερής ακρίβειας και ανατίμησης των προϊόντων στην Ελληνική αγορά, το Console GameZ σας προτείνει αν έχετε φίλους με φορητές κονσόλες, να τους παρακαλέσετε με δάκρυα στα μάτια και γονατιστοί να σας την δανείσει για τις διακοπές (μαζί με μερικά παιχνίδια ασφαλώς).