12/10/07

Halo 3: Η μετριότητα

Ο φίλος μου Τσίκης, μου έφερε ένα βράδυ τα νέα του ΧΒΟΧ 360 αποκτήματα. Ένα από αυτά ήταν και το Halo 3. Ε, είπα κι εγώ να το δοκιμάσουμε να δούμε τί λέει το παιχνίδι που έχει κερδίσει τους αμέτρητους διθυράμβους. Το παιχνίδι που άργησε να εμφανιστεί 3 χρόνια και όλοι οι action gamers περιμένανε αλλάζοντας κάθε λίγο και λιγάκι την τελική ημερομηνία των counters τους. Το παιχνίδι που η Microsoft είπε πως με την κυκλοφορία του, το PS3 θα φάει σκόνη και χαλίκια. Το παιχνίδι που θα μας άφηνε με το στόμα να χάσκει (όχι το σκυλί χάσκεϊ) και να μπαίνουν τα κουνούπια (έχει πολλά αυτό τον καιρό).

Και έβαλα το πολυπόθητο δισκάκι στο XBOX 360 το οποίο καταβρόχθισε εν ριπή οφθαλμού επειδή είναι τεχνολογίας MS Studio (χο χο χο, αντιmicrosoft αστειάκι).

Παρένθεση: Δεν είμαι δεινός Action Gamer. Δεν τρελαίνομαι με παιχνίδια που το μόνο πράγμα που κάνεις είναι να σκοτώνεις. Προτιμώ τα υβριδικά και τα παιχνίδια που περιέχουν και στοιχεία adventure. Τουλάχιστον νιώθεις πως κάνεις κάτι με σκοπό. Το μόνο παιχνίδι action που έπαιξα – τερμάτισα και ξανά έπαιξα ήταν το Wolfenstein, εκείνο με τους μπλε ηλεκτρίκ και κόκκινους τοίχους.

Αυτή μου η προτίμηση δεν με σταμάτησε να λατρέψω το Gears of War και να προσκυνήσω την Epic Games για την προσφορά της στην ανθρωπότητα! Έστω λοιπόν, πήρα το χειριστήριο και ξεκίνησα το Campaign Mission. Ξαφνικά τα γραφικά πήγαν κάτι χρόνια πίσω, οι χαρακτήρες τουλάχιστον ήταν καλύτερα σχεδιασμένοι από το Doom. Ψιλοχάθηκα μέσα σε κάτι σπηλιές και κάτι δέντρα ενώ ο πόλεμος γινόταν στην άλλη μεριά (που να το ξέρω;;; hellooooooooo δεν υπάρχει ούτε ένας χάρτης). Όταν έδωσα στον Τσίκη να πάρει τα ινία (είχε ξαναπαίξει την πίστα) και να μας βρει την έξοδο, ή μάλλον την είσοδο προς την μάχη, τότε άρχισε να έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι. Μας την έπεφταν κάτι εξωγήινοι με μία τριγωνική καμπούρα (πρέπει να το παίξετε για να καταλάβετε) τους οποίους καθαρίζαμε εύκολα και κάτι Ούρουκ Χάι με λέιζερ. Ασφαλώς και δεν καταλάβαμε τίποτα από πλοκή και τέτοια πράγματα (προφανώς η πλοκή σε ένα παιχνίδι είναι περιττή) και αφού σκοτώσαμε (όχι εγώ, ο Τσίκης) ένα σωρό εξωγήινους (μόνο αυτό μπορείς να κάνεις), τελείωσε η πίστα.

To GameSpot το εκθειάζει και του δίνει απλόχερα τον βαθμό 9,5. Όπα ρε φίλε, δηλαδή με ποιά λογική δίνεις 9,5; Για τα γραφικά του; Την φοβερή πλοκή του; Τον πλουραλισμό στα όπλα του; Δηλαδή... ήμαρτον. Εγώ θα του έδινα ένα 7. Διότι είναι το πρώτο Halo για το 360, διότι OnLine σίγουρα θα «καρμεί και σπέρνει» και διότι χαρίσουμε κανά δυό πόντους για τις μεγάλες πωλήσεις που κάνει.
Ξέρω πως πολύς κόσμος θα το αγαπήσει μόνο και μόνο επειδή είναι η τρίτη συνέχεια ενός παιχνιδιού που άνοιξε τις πύλες του XBOX Live. Όμως δεν αξίζει τον κόπο μία τέτοια αντιμετώπιση διότι δημιουργεί ένα πεδίο άστοχης παραπληροφόρησης. Είναι κρίμα διότι ίσως το καλύτερο παιχνίδι που έχει βγάλει η Microsoft για το 360 είναι το Viva Piñata.

2 σχόλια:

  1. Γενικά τα on-line reviews από gaming sites όπως Gamespot, Gamespy κλπ είναι πολύ προκατειλλημένα υπερ της νέας γενιάς κονσολών και ειδικά των δύο της Sony και της Microsoft. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ first party τίτλο που θα παράγουν οι δύο εταιρείες για τις κονσόλες τους και να μην πάρει τουλάχιστον 8.5! ΌΛο κάτι προσπάθειες μικρών εταιρειών την πληρώνουν στις βαθμολογίες...

    Και να μην πω για το Wii που όλοι παίζουν τα παιχνίδια του συνέχεια με φίλους τους και μετά γράφουν στα σάιτ "το Wii μου μαζεύει σκόνη δίπλα στην τηλεόραση". Η κατευθυνόμενη ενημέρωση σε όλο της το μεγαλείο...

    Δεν μου αρέσουν τα παιχνίδια βολών πρώτου προσώπου οπότε αδιαφορώ παντελώς για κάθε νέο τίτλο. Θα ήμουν περίεργος πάντως να παίξω τα STALKER και BIOSHOCK κάποια στιγμή καθαρά λόγω concept:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Πίκος Απίκος
    Ποιανού το Wii μαζεύει σκόνη;;;;;;;;;;;
    Ποιός στην σημερινή εποχή έχει Wii και μαζεύει σκόνη;;;;;
    Άκου εκεί... νυχτιάτικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή