10/10/07

Wii Vs XBOX 360 & PlayStation 3

Αντιγράφω από το in.gr

[..]
Η κονσόλα Wii της Nintendo ξεπερνά σε πωλήσεις το PlayStation 3 σε αναλογία τέσσερα προς ένα στην απαιτητική ιαπωνική αγορά, όπου οι παιχνιδομηχανές είναι εξαιρετικά δημοφιλείς.
[..]

Η πλάκα είναι πως η κονσόλα Wii έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τις λοιπές κονσόλες και στην Αμερική. Ο κόσμος ψάχνει να αγοράσει την κονσόλα στο e-bay ακριβότερα από την λιανική του τιμή.

Όμως ποιοί είναι οι λόγοι να αγοράσεις μία ή και περισσότερες από τις 3 κονσόλες που έχουν εγκατασταθεί στα σπίτια μας;

Το Console GameZ γράφει υποκειμενικά τους λόγους αγοράς τους (χε χε)

Λόγος αγοράς Wii:
Το Wario Ware: Το καλύτερο παιχνίδι προσομοίωσης κίνησης. Τύφλα να έχουν τα flight και train (Χριστέ και Παναγιά) simulator της Microsoft.
Το φοβερό χειριστήριο: Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν ρακέτα του τένις, σπαθί για να καθαρίζετε τερατάκια (Zelda), μπαστούνι του γκολφ... και πάει λέγοντας. Πέρα από τις gaming χρήσεις, το χειριστήριο αποδεδειγμένα μπορεί να και να χρησιμοποιηθεί και ως παιχνίδι για μασούλημα του σκύλου σας. Είναι πράγματι ανθεκτικό.
Η απίστευτη γκάμα παιχνιδιών: Από τα κλασσικά παιχνίδια της Nintendo μέχρι το Guitar Hero III (και όμως, το Wii Remote θα «μεταμορφωθεί» σε κιθάρα Gibson).
Τέλος: Μπορείς να καλέσεις τους φίλους σου και να τους κινηματογραφήσεις με την κάμερά σου για να τους δείξεις με τι ζήλο παίζουν και πόσο σαχλοί φαίνονται... (χα χα χα, το έχω κάνει, πολύ γέλιο) και είναι πολύ φθηνότερο από τις υπόλοιπες κονσόλες.
Τι θα θέλαμε να είχε: Δυνατότερη κάρτα γραφικών.

Λόγος αγοράς XBOX 360:
Τα παιχνίδια: Project Gotham Racing, Viva Pinata, Lost Planet, Halo 3, Dead or Alive Xtream Beach Volleyball 2, DOA 4 και το επικό Gears of War
Τεχνικά χαρακτηριστικά: Εξαιρετική κάρτα γραφικών με γρήγορη και ικανοποιητική αναπαραγωγή HD video. Το ασύρματο χειριστήριο (μπορείς να κάτσεις στα 8 μέτρα και να παίζεις – αρκεί να έχεις και μεγάλη t.v.)... και πολλά άλλα ωραία καλούδια, τροφή για τα μάτια μας.
Gaming: Το online multiplay έχει πολύ γέλιο. Βάζεις ακουστικά – μικρόφωνο, τοποθετείς την κάμερα και ρίχνεις τρελό ξυλίκι μαζί με κάποιον από την Ιρλανδία (!)
Τι θα θέλαμε να είχε: Να μην αναγκαζόμασταν να πληρώνουμε συνδρομή 7 ευρώ τον μήνα για να κατεβάζουμε demo και video. Να μας δίνανε δωρεάν πρόσβαση σε XBOX Wallpapers και σε διάφορα άλλα καλούδια που δεν είναι ανάγκη να τα πληρώνουμε. Να έπεφτε λιγάκι αυτή η ρημάδα τιμή.

Λόγος αγοράς PS3:
Τα παιχνίδια: Little Big World (έρχεται το 2008 και πράγματι ίσως και να είναι ο μόνος λόγος αγοράς PS3), το Tekken, το Grand Turismo (αν και το PGR της MS Studios το έχει σκίσει), το God of War 3 (που κυκλοφορεί και αυτό το 2008), ε, αυτά... θέλατε κι άλλα;
Τεχνικά χαρακτηριστικά: Ο διπλοπύρινος επεξεργαστής που σκίζει ακόμα και τα καλύτερα PC. Το Blue Ray DVD player με την φίρμα της Sony. Το Six Axis Bluetooth χειριστήριο που και καλά κάνει προσομοίωση της κίνησης του χρήστη. Η δυνατότητα συνδεσιμότητας με το PSP σας (αν έχετε). Ο 60G δίσκος στον οποίο αποθηκεύετε το σύμπαν.
Gaming: To PlayStation Home (ο virtual κυβερνοχώρος στον οποίο κινήστε και επικοινωνείτε online με άλλους χρήστες). H δυνατότητα online gaming χωρίς συνδρομές και άλλες σαχλαμάρες.
Τι θα θέλαμε να είχε: Παιδιά ρίξτε την τιμή! Εδώ και τώρα! Δηλαδή δεν γίνεται η τιμή ενός blue ray dvd player να πέφτει κι εσείς να έχετε το PS3 σε τιμή ισοδύναμη με έναν μισθό. Ήμαρτον! Να βάλει η Sony το τσιπάκι στα PS3 που έρχονται στην Ευρώπη ώστε να παίζουμε και τα παιχνίδια του PS2. Δηλαδή τα παιχνίδια που αγοράσαμε του PS2 τι θα τα κάνουμε...

Δικαίως ίσως το Wii σκίζει, παίρνοντας τα πρωτεία από τους «αυτοκράτορες» της τεχνολογίας του gaming.

4 σχόλια:

  1. to Eye Toy ξέχασες σα λόγο αγοράς PS3, αλλά εδώ το έχει ξεχάσει η ίδια η Sony. Πραγματικά σε κάνει να απορρείς: Έλληνες είναι υπεύθυνοι για το τμήμα Marketing της εταιρείας; Έχουν αυτό το "εργαλείο" στα χέρια τους από το PS2 και αντί να το προβάλουν και να το αναδείξουν κάθονται και τρώνε τη "σκόνη" του Wii. Ευτυχώς που υπάρχει το Carrefour και μας δίνει την κάμερα με το Antigrav για PS2 με 5€ γιατί αλλιώς δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε gelάκο, το eye toy δεν είναι τίποτε άλλο από μια κάμερα, όπως εκείνη του XBOX 360 την οποία προσαρμόζεις στο PlayStation 2 και (εδώ είναι το φοβερό της όλης υπόθεσης) μπορείς να γράφεις σε video τον εαυτό σου! Δηλαδή... WOW. Υπερπαραγωγή! Τεχνολογικό θαύμα... Και by the way, το πουλάνε αυτό το πράγμα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λέει και η διαφήμιση άλλωστε:

    "Wii got to play!!!" LOL!

    Σήμερα πάω στο The Mall να πάρω "μυρωδιά" από "Metroid Prime 3":)

    Ναι ΟΚ είμαι λίγο fanboy της σειράς Metroid Prime , sue me! xa,xa,xa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κονσόλες με προεγκατεστημένο το τσιπάκι (τσιπαρισμένο, φλασαρισμένο ps3, ps2, wii,
    xbox 360, psp) και
    Εγκατάσταση το τσιπάκι, τσιπάρισμα, φλασάρισμα (playstation 3 μολις σπασει, ps2, xbox
    360, gc, wii, psx, psp, gamecube) στο Ρέθυμνο. Οδηγίες αντιγραφής backup παιχνιδιών
    για αντιγραμμένα
    Modchip Rethymno
    http://modchip-rethymno.co.nr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή