11/2/08

Το iPhone ξεκλειδώθηκε για τα καλά!

Όσοι έχετε iphone με firmware out of the box 1.1.2 ή 1.1.3 μπορείτε να το ξεκλειδώσετε εύκολα και σχετικά γρήγορα.
Σιγά μην περίμεναν οι developers του Hackind0sh το SDK στο τέλος του μήνα για να ξεκλειδώσουν το εκπληκτικό gadget που αξίζει στις ΗΠΑ μόλις 300 ευρώ.
Για να επιτύχετε το ξεκλείδωμα χρειάζεται να κατεβάσετε τα: 1.1.1 firmware, 1.1.2 firmware, ibrick ή αν έχετε Mac το iNdependence και 1.1.2 jailbreak archive.
Λοιπόν έχουμε και λέμε:

#1 Σιγουρευτείτε πως έχετε στο κινητό σας την κάρτα AT&T. Πατήστε το κουμπί ενεργοποίησης ταυτόχρονα με το κουμπί Home καθώς είσαστε συνδεδεμένοι με τον υπολογιστή σας.

#2 Κατεβάστε τα firmware 1.1.1 και 1.1.2. Στο iTunes θα πατήσετε με Shift (για τα Mac με Option ή Alt) το κουμπί “Restore” και βρείτε το path που έχετε σώσει το firmware 1.1.1. Επιλέξτε το. Έτσι θα κάνετε downgrade από οποιοδήποτε firmware μπορεί το iphone σας να βρίσκεται. Μετά από περίπου δύο λεπτά θα σας βγάλει το γνωστό error 1015. Είναι απόλυτα φυσιολογικό.

#3 Τώρα το iphone σας έχει «κολλήσει» (bricked) και για να το επαναφέρετε πρέπει να κατεβάστε την εκπληκτική εφαρμογή (να ναι καλά τα παιδάκια που την σχεδίασαν) iBrick. Μετά την καταφόρτηση της εφαρμογής, την ξεzipάρετε και τρέχετε το ibrick.exe (μην ξεχνάτε πάντα το κινητό πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή σας). Μόλις σας δείξει το κινητό σας πως το μαύρο background του γίνεται κόκκινο τότε σημαίνει πως έχει γίνει η εργασία σωστά! Περιμένετε να κάνει επανεκκίνηση μερικές φορές.

#4 Σύρετε το κουμπί που θα σας μεταφέρει στο dial pad και πληκτρολογήστε: *#301#. Το κινητό θα καλέσει. Μετά πατήστε το κουμπί με το “x” και σβήστε τον αριθμό και έπειτα πατήστε το “0”. Μετά πατήστε “Call”, έπειτα “Answer” και καθώς είστε στο menu πατήστε το “Hold” και τέλος “Decline”. Έτσι βγήκατε στο μενού του τηλεφώνου.

#5 Πατήστε το κουμπί από το μενού που λέγεται “Contacts”. Πατήστε το + πάνω δεξιά για να προσθέσετε μία νέα επαφή. Ονομάστε την επαφή “text” και πατήστε “save”. Στο URL πεδιό πατήστε και γράψτε prefs: Σώστε το και πηγαίνετε σε άλλο URL πεδίο και γράψτε i.unlock.no Σώστε το και πατήστε το URL που λέει prefs:
Θα βγείτε στο menu των ρυθμίσεων του iphone πατήστε το WiFi και προσθέστε το ασύρματο δίκτυό σας και στην συνέχεια πληκτρολογείστε τον κωδικό ασφαλείας του (εφόσον έχει). Μετά πατήστε το κουμπί πάνω αριστερά που γράφει “Settings”, πηγαίνετε στο General και μετά στο Autolock και ρυθμίστε το στο “Never”. Πατήστε το κουμπί Home και επιστρέψτε την αρχική οθόνη με τον σύρτη.

#6 Σύρετε ξανά το κουμπί, πατήστε στο dial pad το 0, μετά το Call, έπειτα το Answer, μετά το Hold και τέλος το Decline. Θα βρείτε πάλι στο Contacts και το «Test» που είχαμε καταγράψει προηγουμένως και από εκεί πατήστε το: i.unlock.no URL.
Αμέσως θα ενεργοποιήσει το iphone σας τον Safari browser στην τοποθεσία που του θέσαμε. Καθώς είσαστε σε αυτή την τοποθεσία, πατήστε το Tap here to jailbreak your iPhone. Το τηλέφωνο θα επιστρέψει την οθόνη ενεργοποίησης και μετά από κάποια δευτερόλεπτα θα κάνει επανεκκίνηση.
#7 Μετά την επανεκκίνηση, το iphone σας είναι jailbroken σε firmware 1.1.1 Σύρετε το κουμπί και πηγαίνετε στην οθόνη που περιέχει τα κουμπιά του iphone. Πατήστε το «Installer» περιμένετε να κάνει refresh τα sources (αν δεν κάνει πηγαίνετε στο κουμπί sources και πατήστε refresh) και κατεβάστε από τον φάκελο Unlocking Tools το 1.1.2/1.1.3 OTB Unlock. Η εγκατάσταση θα πάρει μερικά λεπτά και έπειτα θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα λέει πως η εγκατάσταση έγινε επιτυχώς.

#8 Το τηλέφωνο, ναι μεν είναι ξεκλείδωτο αλλά δεν έχει σήμα. Το επόμενο βήμα είναι η αναβάθμιση του iphone από 1.1.1 σε 1.1.2 firmware. Στο itunes πατήστε με Shift για τα PC (με Alt/Option για τα Mac), το Upgrade κουμπί και βρείτε το path που έχετε κατεβάσει το 1.1.2 firmware αρχείο. Μετά από λίγα λεπτά θα έχει εγκατασταθεί το 1.1.2 firmware στο iphone σας.

#9 Για να το επαναφέρετε, βρείτε στο υπολογιστή σας το 1.1.2 jailbreak archive που είχατε κατεβάσει και ξεzipάρει και τρέξτε το windows.bat αρχείο για τους χρήστες PC (για τους χρήστες Mac το jailbreak.jar αρχείο) και έπειτα αφού εμφανιστεί ένα popup με το σήμα Java πατήστε το κουμπί «Jailbreak».
Σημείωση:
1. Αν δεν έχετε ενημερώσει στον υπολογιστή σας την εφαρμογή Java πηγαίνετε στον δικτυακό τόπο
http://www.java.com/en/download/manual.jsp?locale=en
2. Στην περίπτωση που σας έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στο itunes μετά την εγκατάσταση του 1.1.2 firware, πατήστε στο popup του 1.1.2 jailbreak archive το κουμπί “Boot from recovery” και αφού επανέλθει το iphone πατήστε το “jailbreak” κουμπί.

#10 Μετά από μερικά λεπτά, αφού κάνει αρκετές φορές το iphone επανεκκίνηση, θα σας βγει στην οθόνη σας το “slide to unlock”. Όμως ακόμα σήμα δεν έχετε! Κλείστε το κινητό σας, αφαιρέστε την κάρτα sim AT&T και τοποθετήστε την δική σας. Ξανανοίξτε το κινητό σας, αγνοείστε τα διάφορα μηνύματα περί Sim που εμφανίζονται και πατήστε το μαγικό κουμπί του installer. Στην κατηγορία Tweaks 1.1.2 κατεβάστε την εφαρμογή iWorld. Αφού τελειώσει η εγκατάσταση, επιλέξτε στην κεντρική σας οθόνη την iWorld εφαρμογή, επιλέξτε την χώρα στην οποία έχετε την σύνδεση και βγείτε στο αρχικό μενού. Αν δεν έχει βρεθεί ο Network Carrier, κάντε μία επανεκκίνηση στο iphone σας.

Αυτή η απλή διαδικασία σε εμένα δούλεψε. Αν για κάποιο λόγο έχετε κολλήσει, post me!
Ευχαριστούμε ολόψυχα τα παιδιά του Hackind0sh και του Unlock.no

4 σχόλια:

  1. Kalispera!
    thelw me kapoion tropo na epikoinoniso mazi soy gia na se rotiso kati.
    alla de thelw na dei olos o kosmos to e-mail moy!
    Exeis kapoio mail na soy steilo minima?
    eyxaristo poly!
    Despoina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @despoina Μπορείς να μου στείλεις στο cyberella at console-gamez.com
    Σε ευχαριστώ για το comment σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή