28/12/08

Πρωθυπουργικός τίτλος για το PS2


Η εταιρία MANARI, σχεδίασε για τους λάτρεις των παιχνιδιών καταστροφής και στρατηγικής ένα πρωτότυπο τίτλο αποκλειστικά για το PlayStation 2.
Ο παίκτης παίζει τον ρόλο του πρωθυπουργού μιας χώρας που λέγεται Elladistan. Σκοπός του ήρωα είναι να οργανώσει την αστυνομική δύναμη ώστε να αντιμετωπίσει τους εχθρούς και «κακούς» αναρχικούς που έχουν ξεκινήσει καταστροφές και λεηλασίες στην πρωτεύουσα της χώρας λόγω ενός ατυχήματος που προκλήθηκε από έναν εξοστρακισμό σφαίρας ενός διακεκριμένου αστυνομικού σε ένα παιδί με αποκλίνουσα συμπεριφορά. Αυτή η παράλογη και διαστρεβλωμένη από τους αναρχικούς και αντιεξουσιαστές είδηση εξέγειρε όλο εκείνο το υπόγειο κίνημα που έχει ασφαλώς σκοπό (όπως σε όλα τα παιχνίδια) να κατακτήσουν τον κόσμο.
Ο εξοπλισμός των καλών αστυνομικών έχει πολύ ενδιαφέρον. Αρχικά στο παιχνίδι έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιείτε μόνο παλαιού τύπου δακρυγόνα (από το ’65), γκλομπ και φωτοβολίδες.
Καθώς προχωράτε στο παιχνίδι μπορείτε να αποκτήσετε νέου τύπου δακρυγόνα, καπνογόνα (αυτά του Ολυμπιακού) μέχρι και νευροπαραλιτικά αέρια.
Το A.I. (Artificial Intelligence) του παιχνιδιού παρουσιάζει κάποιες ανωμαλίες. Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές να είναι εξυπνότεροι και οι αστυνομικοί δυσκίνητοι (οι αναρχικοί είναι οπλισμένοι με σήματα αστυνομικά μέσα από το μπουφάν τους και με λοστούς, ενώ οι αντιεξουσιαστές οπλίζονται με ό,τι βρούνε μπροστά τους, από σπαθιά από βιτρίνες που πωλούν διαφημιστικά αντικείμενα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών μέχρι και κούκλες από μπουτίκ).
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι γραφικές αναπαραστάσεις των καταστροφών. Με τα χρόνια οι σχεδιαστές παιχνιδιών έχουν καταφέρει να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εφέ της φωτιάς. Σε αυτό το παιχνίδι αυτά τα εφέ εντυπωσιάζουν και εκπλήσσουν πέρα από ό,τι έχουμε δει ποτέ σε οποιοδήποτε άλλο τίτλο.
Τα όπλα που έχετε την διάθεσή σας μερικές φορές μπορεί να σας δυσκολέψουν την καταδίωξή σας. Αν πετάξετε πολλά δακρυγόνα θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ορατότητας καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.
Τις περισσότερες φορές η χρήση αστυνομικής βίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν ο στόχος – εχθρός είναι ηλικίας κάτω των 15 ετών και τοποθετείται σε ακτίνα 2 μέτρων. Δεν υπάρχει η δυνατότητα ευκολίας κινήσεων σε όλο το παιχνίδι. Τις περισσότερες φορές η διμοιρία σας μένει στάσιμη στο ίδιο σημείο παρότι γίνονται καταστροφές. Και πάλι αν οι καταστροφές λαμβάνουν χώρα σε ακτίνα 2 – 3 μέτρα από εκεί που βρίσκεται η διμοιρία σας τότε μπορείτε να επέμβετε με κατασταλτικά μέσα όπως τα γλομπ και άλλα.
Βασικά στοιχεία όπως ασθενοφόρα, πυροσβέστες και άλλα λείπουν από το παιχνίδι. Προφανώς οι σχεδιαστές είχαν λόγο σοβαρό να μην εισαγάγουν αυτές τις παραμέτρους επειδή φαντάζουν ανούσια σε αυτό το εξαιρετικής πλοκής και σεναρίου παιχνίδι.
Με τον τερματισμό του παιχνιδιού έχετε την δυνατότητα να παίξετε ως αναρχικοί ενάντια στην αστυνομία.
Σας το συνιστούμε ειδικά για τις Άγιες και ειρηνικές μέρες των Γιορτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου