16/3/09

iPhone GameZ


Όσο χτυπά αλύπητα η οικονομική κρίση την βιομηχανία παιχνιδιών, τόσο αυξάνεται η ζήτηση και αγορά παιχνιδιών αποκλειστικά για το iPhone. Η μόνη εταιρία που έβγαλε καθαρό κέρδος από τα προϊόντα της στο τέλος του 2008 ήταν η Apple. Βασικός γνώμονας ήταν η πώληση του iPhone και η απελευθέρωση του SDK στο κοινό. Οι εφαρμογές του iPhone παρέχονται μέσω του iTunes Store αποκλειστικά για τους χρήστες αυτού του τηλεφώνου. Με το κόστος να φτάνει μέχρι και τα 10 ευρώ ανά εφαρμογή η Apple όχι μόνο αποκτά μεγαλύτερο κέρδος αλλά ταυτόχρονα προωθώντας το εντυπωσιακό της κινητό τηλέφωνο δίνει σε σχεδιαστές λογισμικού έφορο έδαφος για παραγωγή. Έτσι μέσα σε έναν χρόνο οι εφαρμογές του iPhone έχουν αγγίξει τον αριθμό των 15.000.
Μερικές από αυτές διατίθενται δωρεάν, άλλες σε trial έκδοση και άλλες επί πληρωμή. Τα παιχνίδια του iPhone ξεπερνούν κάθε προσδοκία που είχε ποτέ χρήστης σε κινητό τηλέφωνο. Όλες οι εφαρμογές του iPhone κάνουν χρήση της δυναμικής της συσκευής με την τεχνολογία Multi-Touch και του Accelerometer.

Τα κατεβάσαμε/αγοράσαμε διότι αξίζουν τον κόπο:

1. Ocarina. Φυσήξτε στις οπές του μικροφώνου και με τα δάχτυλά σας παίξτε Οκαρίνα.
2. Spore Origins. Δημιουργήστε το δικό σας «μαλάκιο» και προσπαθήστε να επιβιώσετε στον πρωτόγονο κόσμο του Spore.
3. Aqua Forest. Δημιουργήστε φωτιά, νερό, πάγο, αέρα και λύστε τα puzzle
4. iSteam. Γράψτε στο θολό τζάμι και ξαναθολώστε το φυσώντας πάνω σε αυτό
5. Shazam. Αν δεν θυμάστε «πως το λένε αυτό το τραγούδι» ενεργοποιήστε την εφαρμογή και βάλτε το κινητό σας δίπλα στο τραγούδι που ακούτε.
6. Cubes. Πολύχρωμοι κύβοι σε έναν κύβο. Θα τα καταφέρετε να κάνετε καλό σκορ;
7. Trism. Το Hexic το θυμάστε στο 360; Σχεδόν ίδιο πράγμα.
8. Blocks Classic. Το θρυλικό Arkanoid σε iPhone.


4 σχόλια: