28/6/07

Ας τα κάψουμε όλα!


Είναι γνωστό σε όλους μας πως μετά την βροχή βγαίνουν τα σαλιγκάρια. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους καύσωνες. Όταν τελειώνει ένας καύσωνας βγαίνουν οι εμπρηστές βόλτα.
Όχι, δεν φτάνει που έκαψαν το πανέμορφο Διακοφτό ούτε πως τώρα, όπως μιλάμε υπάρχουν 10 μέτωπα πυρκαγιών στον Νομό Αττικής. Έπρεπε να κάψουν και την Πάρνηθα! Τον μοναδικό «πνεύμονα» της Αθήνας.

Και απλώς ρωτάω τον κύριο υπουργό, τους πρώην κυρίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, γιατί ο αριθμός του πυροσβεστικού σώματος και ο εξοπλισμός τους είναι ελλιπής εδώ και δεκαετίες; Πείτε μου σε μένα που έχω σπίτι στην Πάρνηθα και αυτή τη στιγμή απειλείται από την φωτιά γιατί εδώ και 2 ώρες δεν κάνετε απολύτως τίποτα διότι δεν έχετε αεροπλάνα κατάσβεσης.
Όσο οι κυβερνήσεις αφήνουν το δασικό κτηματολόγιο έρμαιο στα χέρια των εμπρηστών χωρίς να γίνεται αυστηρότερη η νομοθεσία της εμπορίας και δόμησης, τόσο τα επιχειρησιακά και εμπορικά συμφέροντα θα έχουν «εύφορο» και εύκολο έδαφος ανάπτυξης.

Ο κύριος Πολύδωρας μόλις ανάφερε πως θα υπάρξουν ευθύνες. Πού θα τις ρίξετε τις ευθύνες κύριε υπουργέ; Στον εμπρηστή που πήρε κάποια χιλιάρικα για να κάνει την δουλειά;

Ντροπή και αίσχος σε όλες τις κυβερνήσεις σε όλους τους πολιτικούς που μας έχουν φλομώσει στα ψέματα λόγω της ανικανότητάς τους;

Μήπως κιόλας τυχαία ξεκίνησε η φωτιά στις 8 το απόγευμα; Που όταν νυχτώνει δεν μπορεί να πετάξει ούτε αεροπλάνο ούτε ελικόπτερο;

Ας κάψουμε και την Πάρνηθα και το Πεδίον του Άρεως και ό,τι πράσινο υπάρχει, α! ξέχασα ας κάψουμε και εκείνο το παντέρμο δεντράκι που έχει ανά δέκα μέτρα τόσο φειδωλά φυτέψει ο δήμος αθηναίων πριν από 70 χρόνια για να χωρέσουν άλλα δέκα περίπτερα.

Συγχωρέστε με για τον κυνισμό που με έχει καταβάλει όμως τώρα, αυτή τη στιγμή μόνο έτσι μπορώ να εκφράσω την αγανάκτησή μου.

Η εικόνα προέρχεται από το in.gr
Προσθήκη: Επισκεφθείτε το: http://www.anadasosi.blogspot.com και δηλώστε συμμετοχή σε ένα έργο που αφορά όχι μόνο εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου