28/6/07

Ας τα κάψουμε όλα!


Είναι γνωστό σε όλους μας πως μετά την βροχή βγαίνουν τα σαλιγκάρια. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους καύσωνες. Όταν τελειώνει ένας καύσωνας βγαίνουν οι εμπρηστές βόλτα.
Όχι, δεν φτάνει που έκαψαν το πανέμορφο Διακοφτό ούτε πως τώρα, όπως μιλάμε υπάρχουν 10 μέτωπα πυρκαγιών στον Νομό Αττικής. Έπρεπε να κάψουν και την Πάρνηθα! Τον μοναδικό «πνεύμονα» της Αθήνας.

Και απλώς ρωτάω τον κύριο υπουργό, τους πρώην κυρίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, γιατί ο αριθμός του πυροσβεστικού σώματος και ο εξοπλισμός τους είναι ελλιπής εδώ και δεκαετίες; Πείτε μου σε μένα που έχω σπίτι στην Πάρνηθα και αυτή τη στιγμή απειλείται από την φωτιά γιατί εδώ και 2 ώρες δεν κάνετε απολύτως τίποτα διότι δεν έχετε αεροπλάνα κατάσβεσης.
Όσο οι κυβερνήσεις αφήνουν το δασικό κτηματολόγιο έρμαιο στα χέρια των εμπρηστών χωρίς να γίνεται αυστηρότερη η νομοθεσία της εμπορίας και δόμησης, τόσο τα επιχειρησιακά και εμπορικά συμφέροντα θα έχουν «εύφορο» και εύκολο έδαφος ανάπτυξης.

Ο κύριος Πολύδωρας μόλις ανάφερε πως θα υπάρξουν ευθύνες. Πού θα τις ρίξετε τις ευθύνες κύριε υπουργέ; Στον εμπρηστή που πήρε κάποια χιλιάρικα για να κάνει την δουλειά;

Ντροπή και αίσχος σε όλες τις κυβερνήσεις σε όλους τους πολιτικούς που μας έχουν φλομώσει στα ψέματα λόγω της ανικανότητάς τους;

Μήπως κιόλας τυχαία ξεκίνησε η φωτιά στις 8 το απόγευμα; Που όταν νυχτώνει δεν μπορεί να πετάξει ούτε αεροπλάνο ούτε ελικόπτερο;

Ας κάψουμε και την Πάρνηθα και το Πεδίον του Άρεως και ό,τι πράσινο υπάρχει, α! ξέχασα ας κάψουμε και εκείνο το παντέρμο δεντράκι που έχει ανά δέκα μέτρα τόσο φειδωλά φυτέψει ο δήμος αθηναίων πριν από 70 χρόνια για να χωρέσουν άλλα δέκα περίπτερα.

Συγχωρέστε με για τον κυνισμό που με έχει καταβάλει όμως τώρα, αυτή τη στιγμή μόνο έτσι μπορώ να εκφράσω την αγανάκτησή μου.

Η εικόνα προέρχεται από το in.gr
Προσθήκη: Επισκεφθείτε το: http://www.anadasosi.blogspot.com και δηλώστε συμμετοχή σε ένα έργο που αφορά όχι μόνο εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές.

26/6/07

Λιώνουν οι Κονσόλες με τον Καύσωνα;


Όχι δεν λιώνουν αλλά πυρακτώνονται. Αυτές τις ελεεινές ημέρες που οι θερμοκρασίες προσεγγίζουν εκείνες του Μπαχρέιν καλύτερα να αποφύγετε το gaming, συγκεκριμένα το Wii gaming.
1ον διότι η κονσόλα σας θα γίνει ένα με το τραπεζάκι που την φιλοξενεί
2ον διότι χάνετε ενέργεια και θερμίδες παρότι γίνεται χρήση δύο ή περισσοτέρων κουμπιών.

Αστειεύομαι, αν και καλύτερα να αποφεύγετε την χρήση κονσόλας σας αποφεύγοντας να κάνετε πολλές κινήσεις με τα χέρια σας και το σώμα σας.

Σας το αναφέρω από μία πικρή εμπειρία που είχα με το Wario Ware. Καθώς προσπαθούσα να κάνω hula – hoop με έπιασε μία σκοτοδίνη. Νερά είχα πιει μπόλικα, είχα καταναλώσει 3 φέτες καρπούζι, είχα τον ανεμιστήρα να κάνει την δουλειά του αλλά στο hula – hoop τα «είδα όλα».

Αν επίσης δεν έχετε a/c και έχετε στην διάθεσή σας τις κονσόλες XBOX 360 και PS3 αποφύγετε την χρήση τους λόγω της σχετικά μεγάλης κατανάλωσης ρεύματος που κάνουν.
Ψυχραιμία και ο καύσων θα πάει καλιά του και εμείς θα ξαναγυρίσουμε στα χειριστήριά μας.


21/6/07

Εξασκήστε το Μυαλό σας


Ο αγαπητός μου φίλος WhiteYoshi μου έστειλε την εξής ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Την Παρασκευή 22 και το Σαββάτο 23 Ιουνίου στο The Mall οργανώνεται Wii Party στο οποίο το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παίξει τα παιχνίδια: Wii Sports (Tennis και Bowling), WarioWare Smooth Moves, Excite Truck, Rayman Raving Rabbids.
Επίσης θα γίνει παρουσίαση του παιχνιδιού Big Brain Academy για το Wii.

Προβλέπονται να μοιράζονται δωράκια στους fan!

19/6/07

ΔΙΑ-ΚΟ-ΠΕΣ

Όχι το περιοδικό αλλά η σχετική άδεια διάολε.

Δεν αντέχεται άλλο η Αθήνα.

Ακόμα και να έχεις χρόνο να παίξεις κανένα παιχνιδάκι στο Wii δεν αντέχεται η ζέστη. Με τα βίας και βασάνων καταφέρνω να παίξω λίγο γκολφ αλλά όμως μία φωνούλα (ξέρω, ξέρω πρέπει να το κοιτάξω αυτό) μου λέει πως πρέπει να φύγω μακριά από τον πολιτισμό και την τεχνολογία. Δυστυχώς οι διακοπές αργούν και τον πολιτισμό θα τον κουβαλάω μαζί μου μιας και είναι απαραίτητο το χαζοlaptop στον τόπο προορισμού μας.

Παλιότερα κουβαλούσα μαζί μου στο σπίτι μου στην Κρήτη το καλοκαίρι το XBOX και έπαιζα Dead or Alive Xtream Beach Volleyball. Pathetic! Όχι όμως και τόσο διότι πήγαινα στην παραλία και έκανα ένα γερό μπάνιο στην θάλασσα! Όμως ο ξερότοπος της Κρήτης δεν ενδείκνυται για Beach Volley αλλά για ρέκλα, ψήσιμο και τρελό κολύμπι.

Έτσι λοιπόν φέτος στις διακοπές μας θα κουβαλήσουμε ένα κομμάτι πολιτισμού και τεχνολογίας μόνο και μόνο για να μην μας λείψει απολύτως τίποτα! Το PSP μας είναι απολύτως απαραίτητο, ειδικά στο καράβι που κάνει και 300 ώρες να φτάσει Ηράκλειο, για να παίζουμε κανένα Loco Roco και να χαζέψουμε κανένα UMD DVD τύπου: Spiderman 2.

Μα.... μήπως είμαι λιγάκι υπερβολική. Στις διακοπές έχεις ανάγκη από λίγα πράγματα. Ένα με δύο μαγιό, παρεό, σανδαλάκι (το οποίο φοριέται και στην θάλασσα αλλά και σε night club) και κανένα μακριμάνικο για τις δροσερές νύχτες δίπλα στην θάλασσα.

Διάολε, τα γράφω και τρελαίνομαι!
Διακοπές εδώ και τώρα!


Στην φωτογραφία απεικονίζεται το Βυζαντικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Βόιλα, Χανδρά, επαρχείας Σητείας, νομού Λασιθίου.

Δείτε περισσότερα για τον όμορφο δήμο μας έδω.

7/6/07

Είπαν στον γιατρό να «παίξει» κι εκείνος... «ξεπατώθηκε»

Ο καλός μου φίλος με το κωδικό όνομα «Σούλης Πασπάτης», μου έστειλε σήμερα ένα άρθρο από το Reuters το οποίο εν ολίγοις αναφέρει πως η ασθένεια των Wii gamers που ακούει στο όνομα: Wiiitis (ουάιτης) παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του τραυματισμού των μυών λόγω σκληρής άθλησης.
Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή. Ο τυπάκος που αναφέρει πως τον πόνεσε το χέρι του (επίσης αναφέρει πως έχει να γυμναστεί από τον καιρό της Γαλιλαίας) τυγχάνει να είναι ορθοπεδικός.
Επιπλέον αναφέρεται στην εκπληκτική ανακάλυψη της ασθένειας των καρπών και του αντίχειρα λόγω του χειριστηρίου της Nintendo (δεν αναφέρει ποιό) που ακούει στο φοβερό όνομα Nintendinitis.
Τώρα το ερώτημα είναι εξής: αν παίξω 15 ώρες σερί Doom στο XBOX 360 και με πονέσει το χεράκι μου, πως θα την λένε αυτή την ασθένεια;

Πιθανές απαντήσεις:
1. ΧΒΟΧthreesixtyitis
2. ΧΒΟΧidis (μάλλον δεν πρέπει να ισχύει διότι υπάρχει μία σημαντική παράμετρος που κάνει την διαφορά: το χειριστήριο του XBOX με εκείνο του XBOX360 είναι διαφορετικό άρα και διαφορετική η ονομασία της ασθένειας)
Το σχετικό άρθρο βρίσκεται εδώ

1/6/07

Για την Αμαλία

Μην πάρεις φακελάκι - Μην δώσεις φακελάκι

«Ο ασθενής έχει το δικαίωμα του σεβασμού του προσώπου του και της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς του.»



(σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 του Ν. 2071/ 1992)



«Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...»



(Αμαλία Καλυβίνου, 1977-2007)



Από την ηλικία των οκτώ ετών, η Αμαλία ξεκίνησε να πονάει. Παρά τις συνεχείς επισκέψεις της σε γιατρούς και νοσοκομεία, κανένας δεν κατάφερε να διαγνώσει εγκαίρως το καλόηθες νευρίνωμα στο πόδι της. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, η Αμαλία έμαθε ότι το νευρίνωμα είχε πια μεταλλαχθεί σε κακόηθες νεόπλασμα.



Για τα επόμενα πέντε χρόνια η Αμαλία είχε να παλέψει όχι μόνο με τον καρκίνο και τον ακρωτηριασμό, αλλά και με την παθογένεια ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας που επιλέγει να κλείνει τα μάτια στα φακελάκια κι επιμένει να κωλυσιεργεί με παράλογες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Εκτός από τις ακτινοβολίες και τη χημειοθεραπεία, η Αμαλία είχε να αντιμετωπίσει την οικονομική εκμετάλλευση από γιατρούς που στάθηκαν απέναντί της και όχι δίπλα της. Πέρα από τον πόνο, είχε να υπομείνει την απληστία των ιδιωτικών κλινικών και την ταλαιπωρία στις ουρές των ασφαλιστικών ταμείων για μία σφραγίδα.



Η Αμαλία άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή 25 Μαϊου 2007. Ήταν μόλις 30 ετών.



Πριν φύγει, πρόλαβε να καταγράψει την εμπειρία της και να τη μοιραστεί μαζί μας μέσα από το διαδικτυακό της ημερολόγιο. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση
http://fakellaki.blogspot.com, η νεαρή φιλόλογος κατήγγειλε επώνυμα τους γιατρούς που αναγκάστηκε να δωροδοκήσει, επαινώντας παράλληλα εκείνους που επέλεξαν να τιμήσουν τον Ορκο του Ιπποκράτη. Η μαρτυρία της συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, που της στάθηκαν συμπαραστάτες στον άνισο αγώνα της μέχρι το τέλος.



«Ο στόχος της Αμαλίας ήταν να πει την ιστορία της, ώστε μέσα απ' αυτήν να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και συνειδήσεις. Κυρίως ήθελε να δείξει ότι υπάρχουν τρόποι αντίστασης στην αυθαιρεσία και την εξουσία των ασυνείδητων και ανάλγητων γιατρών, αλλά και των γραφειοκρατών υπαλλήλων του συστήματος υγείας.»



(Δικαία Τσαβαρή και Γεωργία Καλυβίνου - μητέρα και αδελφή της Αμαλίας)



Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 2071/1992, θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα για τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ:



«Η δωροληψία και ιδίως η λήψη αμοιβής και η αποδοχή οποιασδήποτε άλλης περιουσιακής παροχής, για την προσφορά οποιασδήποτε ιατρικής υπηρεσίας.»



Η Αμαλία Καλυβίνου αγωνίστηκε για πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Δυστυχώς δεν είναι και τόσο αυτονόητα στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε η Αμαλία, διαμαρτυρόμαστε δημόσια και απαιτούμε:



* ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

* ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΟΒΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

* ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

* ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.

* ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ



ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.



* ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ

* ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

* ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ



ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.




Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να δώσετε φακελάκι, μην το κάνετε. Προτιμήστε καλύτερα να κάνετε μια δωρεά. Η τελευταία επιθυμία της Αμαλίας ήταν η ενίσχυση της υπό ανέγερση Ογκολογικής Μονάδας Παίδων



(Σύλλογος Ελπίδα, τηλ: 210-7757153, e-mail: infο@elpida.org, λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας: 080/480898-36, λογαριασμός Alphabank: 152-002-002-000-515. Θυμηθείτε να αναφέρετε ότι η δωρεά σας είναι "για την Αμαλία").



ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ



O Horace στο blog των Φίλων της Αμαλίας μας δίνει τα e-mails όλων των MME. ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Το banner είναι χορηγία του Αρκούδου και θα το βρείτε εδώ

To κείμενο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ σε περίπτωση που θέλετε να το προσθέσετε στον δικτυακό σας τόπο.

Δείτε το άρθρο του Reuters για την Αμαλία εδώ

Τέλος μπορείτε να συμβάλετε όλοι στον αγώνα για την Αμαλία στέλνοντας e-mail στην λίστα που κατασκεύασε ο paraxenos εδώ