5/5/08

Το 10ρι το καλό!

Όταν ο φίλος μου ο Παντελής μου είπε πως το GameSpot και το ING βαθμολόγησε το τέταρτο μέρος της σειράς Grand Theft Auto με 10 έπαθα την πλάκα μου. Ε, όχι, δεν είναι δυνατόν είπα, ας το αποκτήσουμε!

Προϋπόθεση για 10ρι:
1. Να έχει γραφικά που να σχίζουν τους αιθέρες τύπου Assassin’s Creed
2. Να έχει φοβερό gameplay, εθιστικό μέχρι εκεί που δεν πάει… αρρώστια δηλαδή
3. Να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία εκτός από τις αποστολές και εξελιγμένο A.I. Δηλαδή να μην έχει γραμμική πλοκή
4. Να έχει φοβερό Soundtrack
5. Να μην περιέχει πολλά “loading”
6. Να έχει εκπληκτικούς διάλογους και ηχητικά εφέ
7. Να έχει άψογο χειρισμό, καλό χειρισμό της κάμερας, του πρωταγωνιστή, κ.λ.π.
8. Και όσον αφορά την προσομοίωση των οχημάτων να προσεγγίζει την πραγματικότητα
9. Να έχουν πάρει τρελή καφεΐνη οι σχεδιαστές των χαρακτήρων του παιχνιδιού διότι οι άνθρωποι στο κάτω – κάτω τα έδωσαν όλα…
10. Να έχει λιγότερα bugs και glitches το παιχνίδι από οποιοδήποτε «υψηλόβαθμο» το είδους του ή άλλου είδους.

Τώρα πρέπει να υπάρχουν και άλλα στοιχεία που κάνουν ένα παιχνίδι 10ρι που πρέπει να έχω ξεχάσει… Συγχωρέστε με :)
Λοιπόν, το GTA4 από τα 10 αναφερόμενα στοιχεία που κάνουν ένα παιχνίδι να παίρνει την ύστατη βαθμολογία «10», έχει πέσει μέσα στα 6 μόνο!
Τα γραφικά δεν μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Δεν έχει δοθεί βάση στην λεπτομέρεια και οι φωτισμοί μόνο «συμπαθητικοί» μπορούν να χαρακτηριστούν Οι χαρακτήρες είναι άθλια σχεδιασμένοι, σαν να βγήκαν από παιχνίδι του ’97. Χειρισμός; Απαράδεκτος! Η κάμερα σου κόβει κυριολεκτικά τα πόδια! Αν και υπάρχει η δυνατότητα να βλέπεις το αυτοκίνητο και από την θέση ενός ελικοπτέρου, όταν θέλεις να δεις από την «συμβατική» γωνία πρέπει να έχεις τον αριστερό σου αντίχειρα μόνιμα κολλημένο στο joystick για να έχεις σταθερή οπτική θέση. Προσομοίωση, χμ… όταν πατάς το φρένο περιμένεις ό,τι μπακατέλα έχεις κλέψει να σταματήσει. Δεν ισχύει στο GTA4. Όταν πατάς το φρένο το όχημα σταματάει μετά από 100 μέτρα, αφού βέβαια έχεις πάρει στον διάβα σου 2 φανάρια και 5 πεζούς. Δεν το συζητώ για τις στροφές… φρίκη! Πρέπει να μειώσεις την ταχύτητα στα 30 χ.λ.μ. για να στρίψεις, ακόμα και με LOTUS.
Βέβαια ας μην το θάβουμε τόσο το παιχνίδι, έχει εξαιρετικό ρεαλισμό στην κίνηση των αυτοκινήτων, gameplay σε βάθος με πολλές τελικές σεναριακές απολήξεις και αρκετή δράση.
Σε γενικές γραμμές είναι ένα καλό, έως και πολύ καλό παιχνιδάκι. Το Console GameZ το βαθμολογεί χαριστικά με 9,5. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι 10ρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου