7/5/07

Kororinpa... μπες μέσα στην τρύπα


Ένας καλός φίλος, μας δάνεισε για το Σαββατοκύριακο το νέο παιχνίδι (που έχει εκδοθεί το 2006!) της Hudson Games για λογαριασμό της κονσόλας Wii που ακούει στο όνομα Kororinpa (Κορορίνπα). Το παιχνιδάκι εκ πρώτης όψεως, παρακολουθώντας τις κριτικές των μεγάλων site του εξωτερικού, δεν έδειχνε να έχει ενδιαφέρον. Όμως όταν το βάλαμε στην μαγική σχισμή του Wii τα αίματα άναψαν και έγινε το αδιανόητο. Κολλήσαμε από το μεσημέρι μέχρι τις 2 το βράδυ ομαδικώς.
Το Kororinpa είναι ένα παιχνίδι ηλεκτρονικών βόλων. Έχετε στην διάθεσή σας μία πλατφόρμα με κατηφόρες, ανηφόρες, σκαλιά, κεκλιμένες επιφάνειες πολλά άλλα κόλπα με πρωταγωνιστή μία μπίλια. Κρατώντας το Wii Remote όπως κρατάτε ένα πιάτο από κάτω προσπαθείτε να κινήσετε την μπίλια με βάση την αδράνεια και να την φέρετε στο σημείο που τερματίζεται η πίστα. Εύκολο ακούγεται όμως τελικά δεν είναι.
Που να δείτε την κουμπάρα Κατερίνα και το γκομενέτε Γιάννη να προσπαθούν να χάνουν, να κερδίζουν, να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον, να τσακώνονται... (καλά κι εγώ με τον κύριο Simic δεν ήμασταν καλύτεροι) και τέλος να ρίχνουν τρομερές βρισιές ο ένας στον άλλον δημιουργώντας οικογενειακά δράματα.
Ο σκύλος by the way, ατάραχος. Σίγουρα είχε σκεφτεί: «αυτά τα δίποδα είναι πολύ φωνακλάδικα».
Αν έμενα σε σπίτι που πλήρωνα ενοίκιο θα είχαν φέρει την αστυνομία και την επομένη θα μου έκαναν έξωση.Εν πάση περιπτώσει, ποτέ δεν πίστεψα πως ένα παιχνίδι βόλων θα είχε τόσο πλάκα και θα μας έκανε να γελάσουμε και από την μία στιγμή στην άλλη να έρθουμε στα χέρια! Το τερματίσαμε ασφαλώς το ίδιο βράδυ πράγμα που μας απογοήτευσε διότι οι πίστες του παιχνιδιού μας φάνηκαν λίγες. Θέλαμε να παίξουμε για άλλες δύο εβδομάδες Kororinpa ασταμάτητα για χορτάσουμε!
Μία γεύση από το Kororinpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου