18/9/07

Ψήφιζε και μη ερεύνα

Απαντήστε μου σε κάτι που δεν καταλαβαίνω σας παρακαλώ.
Γιατί όλη σχεδόν η Ελλάδα ψήφισε Νέα Δημοκρατία; Ποιό είναι το κριτήριο για να ψηφίσεις μία κυβέρνηση που έκανε τα εξής:

- έκλεισε τα μάτια της μπροστά στο σκάνδαλο της Vodafone
- άφησε να καεί η μισή Ελλάδα και μαζί τους οι συμπολίτες μας και το βιός τους
- αποσιώπησε το ατύχημα του Sea Diamond για να φροντίσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών
- ζητά την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου
- μείωσε το επίπεδο της παιδείας που έχουμε λάβει μέχρι τώρα από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια αλλάζοντας τα φώτα στο άρθρο 16 (να μην ξεχάσουμε πως ούτε το νόμιμο 5% δεν έδωσε στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ώστε να υποβαθμιστούν στο χείριστο)
- μας αύξησε τον φορολογικό συντελεστή χωρίς να αυξήσει τους μισθούς
- έδωσε αυξήσεις στους συνταξιούχους ισοδύναμες με το κόστος ενός πακέτου τσιγάρων ενώ στους ευνοούμενους και στους κουμπάρους της χάρισε μία ολυμπιάδα στον καθένα
- το σκάνδαλο των ομολόγων το οποίο ακούγεται σαν «πταίσμα» μπροστά στα εγκλήματα που έχει διαπράξει
- μείωσε την φορολογία στους πλουσίους και αύξησε τους συντελεστές στους φτωχούς (τώρα πια όσοι δεν είναι πλούσιοι είναι απλά φτωχοί)
- εξάλειψε την μικρομεσαία τάξη και αύξησε την φτώχια και εν δυνάμει την εγκληματικότητα.
- Θεώρησε επίτευγμα δικό της την Ολυμπιάδα, την Eurovision, τον τελικό του Champions League στην Αθήνα.

Και δεν έκανε τα εξής:

- δεν αναβάθμισε το σύστημα της υγείας. Τώρα πλέον είναι αυτονόητο πως υπάρχουν ράντζα στα νοσοκομεία, γιατροί που δεν πατάνε στις εφημερίες τους και παίζουν μόνο φακελάκια που «σώζουν ζωές» (θυμηθείτε όλοι την ιστορία της Αμαλίας)
- Δεν ενδιαφέρθηκε για τίποτα και για κανέναν. Από τον ταλαίπωρο βιοπαλαιστή που κάνει 20 παρανομίες την ημέρα για να επιβιώσει μέχρι τον εργαζόμενο σε ιδιωτική εταιρία που πληρώνεται με το αίμα του και χτυπάει 12ωρα με άθλιες αποδοχές πάντα με την φοβία να μην μείνει άνεργος.
- Δεν φρόντισε τα πολύτεκνα νοικοκυριά, αντιθέτως τους έκοψε και το νυχτερινό ρεύμα
- Δεν αύξησε στο παραμικρό τους μισθούς, αντιθέτως τους μείωσε αυξάνοντας το κόστος των προϊόντων στο όνομα της «παγκοσμιοποίησης» θεωρώντας πως ένας μισθός της τάξης των 700 ευρώ ανήκει σε κατηγορία υψηλόμισθου υπαλλήλου. Α, το ξέχασα... δεν είμαστε Ευρώπη είμαστε Βαλκάνια.

Για να ψηφίσεις την κυβέρνηση που βγήκε πάλι, ή μαλάκας πρέπει να είσαι ή πλούσιος. Δεν νομίζω το 42% του Ελληνικού πληθυσμού που ψήφισε να είναι πλούσιοι.

Και τώρα με τις αλλαγές των υπουργικών στελεχών στην υποτιθέμενη «νέα κυβέρνηση», απλώς θα φάμε τα ίδια σκατά αλλά σε άλλη συσκευασία με τα ίδια κουτάλια (κάποιοι τα έχουν χρυσά, εμείς που δεν τους ψηφίσαμε, ούτε αυτούς ούτε τους άλλους με πλαστικά). Ασφαλώς σε κανά δυό χρονάκια θα ξαναφέρουν πάλι στις ίδιες θέσεις τους γνωστούς μαϊντανούς.
Αυτό θα πει δημοκρατία! Να βγαίνει κυβέρνηση με 42%. Το υπόλοιπο 58% προφανώς έχει αυταπάτες...

9 σχόλια:

  1. εγω ψήφισα Ν.Δ. και ούτε μαλάκας είμαι ούτε πλούσιος (και για να σου πω και τη γνώμη μου μια και το θειξες: για να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ 1) ή βλάκας πρέπει να είσαι [γνωστό σε όλους το επίπεδο του κοίνου στο οποίο απευθύνεται το ΠΑΣΟΚ] ή 2) έχεις συμφέροντα, κοινώς: από κάπου εισπράττεις..). Μετά από 10 χρόνια αποχής και απαξίωσης στη αγγαρεία που λέγεται εκλογές (γιατί στην Ελλάδα αγγαρεία είναι πλέον...) , πήγα και ψήφισα φέτω. γιατί τρομοκρατήθηκα στη σκέψη ότι μπορεί να βγεί ο Γιωργάκης για πρωθυπουργός! οπότε λέω κάτσε να ψηφίσω Καραμανλή μη γίνει καμιά πίπα και βγει ο μαλάκας. κάθε ψήφος είναι πολύτιμη. ε όχι ρε παιδιά, δεν θα το άντεχα... πρωθυπουργό το Γιωργάκη. Στείλτε τον σπίτι του και βρείτε άλλο αρχηγό μπας και ξαναδείτε ποτέ άσπρη μέρα. Και όσο για όλα τα στραβά που αναφέρεις, ναι, η κυβέρνηση της Ν.Δ. τα φταίει όλα. Το είδαμε και το ΠΑΣΟΚ. Μας πρίξανε τα αρχίδια με τα σποτάκια τους, θα κάνουμε το ένα, θα κάνουμε το άλλο. 20 χρόνια που τους είχαμε δε μπορούσαν να τα είχαν κάνει όλα αυτα? ή έστω τα μισά? Αλλά τα ίδια σκατά είναι όλοι τους. Και μη γκρινιάζεις, γιατί και η κακομοίρα η εκάστοτε κυβέρνηση (είτε ΠΑΣΟΚ, είτε Ν.Δ.) τι να σου κάμει? ΘΑΥΜΑΤΑ? Δεν έχεις καταλάβει (ούτε εσύ, ούτε και οι πιο πολλοί) οτι δεν είναι άλλο το "κράτος" και άλλο το "εμείς". ΕΜΕΙΣ είμαστε το κράτος. και είναι ολα ΣΑΠΙΑ, γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε όλοι ΣΑΠΙΟΙ. ΑΥΤΟ το κράτος μας αξίζει, να το τρίψουμε λοιπόν στη μούρη μας, και πούμε και δοξα σοι ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου φίλε, το πρόβλημα δεν είναι πως γνωρίζουμε ότι όλα είναι σάπια είτε είναι Νου Δου είτε ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα είναι πως κανείς δεν αντιστέκεται στον δικομματισμό ψηφίζοντας τα δύο μεγάλα κόμματα επειδή νιώθει μία λανθασμένη ασφάλεια απέναντι στα πρόσωπα. Ασφαλώς και νιώθεις μία ασφάλεια αν ο βασανιστής σου, σου είναι γνώριμος και δεν είναι άγνωστος. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
    Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν τα μικρότερα κόμματα πλέον. Ποιός είπε πως πρέπει σώνει και καλά να ψηφίσουμε το κόμμα που θα γίνει κυβέρνηση; Ψηφίζοντας μικρότερα κόμματα που έστω και στο ελάχιστο αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι των πεποιθήσεών μας, μειώνεις την δυναμική των μεγάλων κομμάτων και τα ξεφτιλίζεις όπως είδαμε προχθές.
    Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στο:

    [..] ΑΥΤΟ το κράτος μας αξίζει, να το τρίψουμε λοιπόν στη μούρη μας, και πούμε και δοξα σοι ο Θεός. [..]

    Ναι φίλε μου μας αξίζει διότι ΕΜΕΙΣ το ψηφίζουμε και ΕΜΕΙΣ δεν ψηφίζουμε τίποτε άλλο διότι και μαλάκες είμαστε και δειλοί. Και όταν λέω «ΕΜΕΙΣ» εννοώ ο ελληνικός λαός. ΕΜΕΙΣ μπορούμε μόνο να πούμε ΟΧΙ στην υποκρισία και στην κοινωνική αδιαφορία και στην αδράνεια από την πολιτεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ανώνυμος

    Δεν ξέρω αν το πρόσεξες φίλε αλλά σε τόσα που έγραψες είπες στην ουσία "γιατί δεν ψήφισες ΠΑΣΟΚ" όχι "για ποιο λόγο ψήφισες ΝΔ". Προφανώς από συνήθεια...

    Όσο για το επίπεδο των ψηφοφόρων αυτά που λες δεν τα έλεγαν ούτε "επί βίας και νοθείας".Άμα αυτό είναι πολιτικό επιχείρημα εν έτει 2007 να πάμε να πνιγούμε όλοι...

    Όπως και να έχει τουλάχιστον ο "Γιωργάκης" όπως λες δεν πήγαινε σε μισοτελειωμένους δρόμους να βγάλει φωτογραφίες να δείξει ότι "κάνει έργο".Και μένω στη Λαμία στο 'Πέταλο του Μαλιακού' οπότε το είδα με τα μάτια μου!

    Το μόνο θετικό για μένα από την κυβέρνηση ΝΔ ότι ξεκίνησε το ρημάδι το πέταλο που μου έχει κοστίσει σαν ντόπιο σε προσωπικό επίπεδο (όχι ακραία ευτυχώς).Όχι να λέμε και ότι τέλειωσε όμως...

    Βλέπεις δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ κάτι σωστό αν το κάνει ένα κόμμα που δεν ψηφίζω...πόσοι όμως το κάνουν αυτό στην Ελλάδα?

    Εμένα προσωπικά δε με νοιάζει τόσο το ποιος βγήκε αλλά το κριτήριο με το οποίο ψήφισε ο κόσμος, για τον οποίο προφανώς μια κυβέρνηση αρχίζει να κρίνεται από τα 10 χρόνια και μετά...Ως τότε νομιμοποιείται να πειραματίζεται πάνω στις πλάτες μας και να "μαθαίνει" πάνω στη δουλειά...

    Μακάρι η ΝΔ να με διαψεύσει και να πάει η χώρα μπροστά(Έλληνας είμαι το καλό μου δε θέλω?), αλλά προσωπικά με ένα απόντα σε όλες τις κρίσεις πρωθυπουργό που είναι συμπαθέστατος ως άνθρωπος αλλά λίγος για πρωθυπουργός (βρε φίλε μου με μηδενική προϋπηρεσία σε πολιτικά πόστα και έγινε πρωθυπουργός αυτό πως δεν φρικάρει τον κόσμο δεν το καταλαβαίνω, είναι σαν να προσλαμβάνεσαι σε μια εταιρεία χωρίς προϋπηρεσία και να μπαίνεις διευθυντής...έλεος δηλαδή).

    Δεν έχω διάθεση αντιπαράθεσης, απλά εκφέρω μια άποψη. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ως κοινωνία φαίνεται να ψηφίζουμε με τα ίδια μικροκομματικά κριτήρια των τελευταίων δεκαετιών και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό...


    Καλημέρα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...και ένα σημαντικό σχόλιο στην πολύ εποικοδομητική κουβέντα σου Cyberella:

    ΔΕΝ είναι το 42%, και δεν είναι πλειοψηφία:

    Απο τους 9,921,343 ψηφοφόρους η ΝΔ πήρε 2,995,321 ψήφους.

    Ούτε το 1/3 δεν είναι αυτό - λιγότερο απο το 30%, ε;

    Για να μην ξεχνιόμαστε και αναμασούμε τις παπαριές των καναλιών...

    Κατα τα άλλα, σωστό το σχόλιο σου, και μου αρέσει η κουβέντα σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Πίκος Απίκος
    [..]Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ως κοινωνία φαίνεται να ψηφίζουμε με τα ίδια μικροκομματικά κριτήρια των τελευταίων δεκαετιών και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό[..]
    Κάνεις λάθος… ποτέ δεν έχει υπάρξει (άνευ δικτατορίας) φασιστικό κόμμα στην βουλή της Ελλάδος. Αν θυμάσαι για να ευλογήσουν τα γένια τους, κάποιοι κατασκεύασαν την ΕΠΠΕΝ με αρχηγό τον παλιό μας δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο. Συνεπώς τα μικρά κόμματα και ανανεώνονται (βλέπε πως το ΣΥΡΙΖΑ έχει τιγκάρει στους ΠΑΣΟΚους) και δημιουργούνται εκ του μηδενός (βλέπε το ΕΝΑΝΤΙΑ) και αποκτούν δύναμη ενώ πριν από κάποια χρόνια κάποια τα κοιτούσαν με απαξίωση (προφανώς αναφέρομαι στο ΛΑΟΣ).

    @Αρκούδος
    Σου απαντώ στο post σου ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @cyberella

    Έχεις δίκιο , εγώ πιθανώς χρησιμοποίησα λάθος τη λέξη "μικροκομματικός".

    Βασικά εννοούσα τα κριτήρια επιλογής ψήφου ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας

    1)Ότι ψηφίζει η οικογένεια

    2)Όποιος μας κάνει/υποσχεθεί το ρουσφέτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Πίκος Απίκος
    Θα κάνω μία μικρή προσθήκη στα λεγόμενά σου αναφερόμενη στα... «ρουσφέτια». Τώρα πλέον τα «ρουσφέτια» έχουν αλλάξει ταυτότητα, δεν θα μεταφράζονται σαν μία θέση στο δημόσιο, μία απαλλαγή από τον στρατό ή αφορολόγητη αγορά ακινήτου (τύπου βίλας). Αυτές είναι «περιττές πολυτέλειες». Τώρα το «ρουσφέτι» θα συνεπάγεται με εργασία, όπου να ‘ναι, με ένσημα, χωρίς συμβάσεις. Βρε που φτάσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχεδόν ένα μήνα μετά,

    1 : 3 εκατ. (περίπου) ψήφισαν ΝΔ από τα 10 (περίπου) εγγεγραμμένων. Αυτό δείχνει αναντίρρητα μία όψη της απάτης.

    2 : το σχόλιο του/της ανώνυμου/ης δείχνει τι σημαίνει εγκλωβισμός στον δικομματισμό και εγκεφαλόπλυμα αφού αντί να αναπτύξει γιατί ψήφισε αυτό που ψήφισε, μας ζάλισε προσπαθώντας να εξηγήσει και φάνηκε πως ζαλίστηκε κι ο ίδιος/α προσπαθώντας να μηρυκάσει γιατί δεν ψήφισε τον άλλο.

    3 : Λυπάμαι που δεν μπορώ να αποφύγω τον τελικό συνειρμό, αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτή η κατάσταση θα υπάρχει όσο η μάνα μου (π.χ.) ψηφίζει το παρωχημένο επειδή θυμάται τον εμφύλιο, επειδή χρωστάει για το ρουσφέτι, επειδή έτσι νοιώθει ασφάλεια (ελιά, ελιά και Κώτσο... δεν είναι ωραίες οι χυδαιότητες για να το συνεχίσω).

    Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητή η ανάγκη για ασφάλεια που νοιώθει η τρίτη ηλικία, και γι' αυτό μαζεύει ένα σωρό άχρηστα στις ντουλάπες κι αποταμιεύει κι ας μην έχουν τσέπες τα σάβανα.

    Σήμερα η μάνα μου (για παράδειγμα), παραπονέθηκε για τις αυξήσεις του τελευταίου μήνα, μου ζήτησε να την ενισχύσω κι άλλο για να εξασφαλίσει την θέρμανση του χειμώνα - αλίμονο, δεν μου φθάνουν ούτε για την δική μου οικογένεια... Την κοίταξα, μου 'ρθε να της πω πόσο φταίει η ίδια που εχθές βράδυ κρυώνανε τα παιδιά μου...
    - - -
    Αυστηρά Προσωπικό σχόλιο.

    Δεν είναι Αρχές και Εξουσίες αυτό που πολεμάμε. Υπάρχει ένα χειρότερο σκοτάδι που οφείλουμε να πατάξουμε. Την Άγνοια. Που φέρνει τον Φόβο και δεν αφήνει τον άνθρωπο να ελπίζει, να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο. Απέναντι σ' αυτόν τον όλεθρο, δεν θα παραδοθούμε. Ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Άργος
    Ναι, συμφωνώ απόλυτα! Είναι η άγνοια! Όμως από που πηγάζει; Από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που κρατάνε το επίπεδο των πολιτών χαμηλό; Από την φύση του έλληνα να παραπονιέται και μετά να ψηφίζει τους ίδιους με τους οποίους ήταν δυσαρεστημένος μόνο και μόνο διότι οι άλλοι ίσως να είναι και χειρότεροι; Από το ρουσφέτι που πληρώνεται εφόρου ζωής (όπως ανάφερες κι εσύ); Από χαβαλέ;

    Μάλλον από όλα αυτά και από πολλά άλλα που δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα διότι ίσως να είναι τόσο εξωφρενικά που δεν πάει ο ανθρώπινος νους να τα σκεφθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή