18/12/07

Σοκ και Δέος

Η πρώτη μου επαφή με το παιχνίδι που θα αναφέρω παρακάτω ήταν αφού ο φίλος μου WhiteYoshi μου έστειλε μία εικόνα στο Wii που διαφημιζόταν το νέο παιχνίδι της Ubisoft Rayman Raving Rabbids 2. Η δεύτερη επαφή που είχα ήταν όταν είδα μία τηλεοπτική διαφήμιση σε ημίχρονο ποδοσφαιρικού αγώνα στον οποίο έπαιζε η Ολυμπιακάρα μας (και για μία ακόμα φορά μας ικανοποίησε πλήρως με το σκορ).
Ενδιαφέρον μου φάνηκε το παιχνιδάκι και αποφάσισα να το αποκτήσω. Τα πρώτα δευτερόλεπτα που ενεργοποιήθηκε το DVD του παιχνιδιού στο XBOX 360 και εμφανίστηκαν οι πρώτες εικόνες στην t.v. η κατάστασή μας ήταν η εξής: Ο Sima (ο άντρας μου) που κρατούσε ένα φλιτζάνι καφέ, πάγωσε και έμεινε με το στόμα ανοιχτό, η Debra (το μικροσκοπικό μας σκυλάκι μουχαχα) σήκωσε τα αυτιά όσο το δυνατόν πιο ψηλά κι εμένα μου έπεσε το χειριστήριο από τα χέρια.
Μέχρι τώρα πίστευα πως το παιχνίδι με τα καλύτερα γραφικά ever, ήταν το Gears of War του οποίου κιόλας η διάρκεια ήταν πολύ μικρή. Έλεγα πως μετά το Gears of War, το καλύτερο σε γραφικά παιχνίδι ήταν το Lost Planet. Μετά από το σοκ που φάγαμε οικογενειακώς, όλα αυτά ήταν μπαγιάτικες οδοντόκρεμες.
Αυτό το παιχνίδι που είχα εκείνη τη στιγμή στο οπτικό μου πεδίο ήταν υπεράνω όλων. Και αν ακόμα δεν καταλάβατε σε ποιό τίτλο αναφέρομαι... είναι το Assassin’s Creed (Η Πίστη του Εκτελεστή).
Αφού μας έφυγε οικογενειακώς το κλαπέτο, ξεκίνησα το παιχνίδι. Πέρα από τις λεπτομέρειες στα γραφικά που παρέχονται με την σέσουλα για να χορτάσουν τα μάτια μας και τον σέξι τυπάκο με την αμφίεση σταυροφόρου, το παιχνίδι έχει βάθος! Έχοντας συνηθίσει πως τα παιχνίδια με τα δυνατά γραφικά, δεν έχουν πάντα ούτε διάρκεια, ούτε βάθος εξερεύνησης, το Assassin’s Creed διέψευσε αυτή μου την πεποίθηση.
Το παιχνίδι έχει μία τεράστια γκάμα κινήσεων, δράσης και απίστευτων γραφικών που κάνει και τον φοβερότερο gamer να τα χάσει. Συνδυάζει τα παιχνίδια τακτικής τύπου Metal Gear Solid χωρίς τις ατελείωτα cinematics, διότι τα cut scenes έχουν διαδραστική χρήση και απόλυτη σχέση με το gameplay.
Για να το παίξετε πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μία HD t.v. από 32 ίντσες και άνω, ένα σύστημα ήχου 5.1, μία κανάτα νερό με ποτήρι και κάποιον να σας μαγειρεύει διότι θα κάνετε να τραφείτε για πολλές ώρες (ακόμα δεν έχω λύσει το πρόβλημα της τουαλέτας, αλλά μάλλον θα παίξει κάποιο σύστημα με καθετήρα).

2 σχόλια:

  1. Πρέπει να ομολογήσω ότι μετά από το ξεκαθάρισμα των δύο πρώτων targets στο Assassin's Creed τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα για το παιχνίδι. Τεχνικά άρτιο, πολύ επαναλαμβανόμενο ως προς το gameplay και τα missions.Αν η ιστορία βγάζει περισσότερο νόημα στη συνέχεια θα αξίζει όντως τον κόπο...

    Ως τώρα θετική η άποψη αλλά όχι απόλυτα αυτό που περίμενα...θα δείξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Πίκο, πρώτα - πρώτα χρόνια πολλά!
    Ναι τώρα που έχω κι εγώ προχωρήσει το παιχνίδι έχει μια λογική ίδια με την λογική της προηγούμενης αποστολής. Τώρα, αν το τερματίσεις και διαπιστώσεις πως το τέλος σε αφήνει ξεκρέμαστο μην το κατακρίνεις διότι είναι το πρώτο κομμάτι μίας τριλογίας της Ubisoft!

    ΑπάντησηΔιαγραφή