30/5/07

1η Ιουνίου: Στηρίζουμε την Αγωνίστρια Αμαλία Καλυβίνου

Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδια, όχι ο κανόνας…

Η Αμαλία έφυγε. Ο καρκίνος την τελείωσε όμως κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αν είχε γίνει σωστή διάγνωση πριν από 17 χρόνια, λένε Τα Νέα. Η αδιαφορία των γιατρών που "βολτάρουν" στα κανάλια και φέρουν την σφραγίδα των μεγαλογιατρών, που φέρνουν στις εκπομπές τους «μεγαλοδημοσιογράφοι» για να δώσουν τα «φώτα» τους ως «γκουρού» της εξειδίκευσής τους την καταδίκασαν.
Η Αμαλία δέχθηκε, όπως και πολλοί άλλοι καρκινοπαθείς σήμερα, τον εκβιασμό και την χείριστη εκμετάλλευση. Θα ακουγόταν καλύτερα πως κάποιοι γιατροί της έβαλαν ένα πιστόλι στον κρόταφο και την εκβίαζαν: «ή φακελάκι, ή την ζωή σου».
Την Αμαλία την γνωρίσαμε μέσα από την μπλογκόσφαιρα στην οποία βρήκε ένα μέσο έκφρασης του πόνου της καθώς και της αγανάκτησής της από την αδιαφορία γιατρών και νοσοκόμων απέναντι στον καρκίνο.
Εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και συλλυπητήριων εκφράζονται στο blog της μέσα από τα τελευταία της λόγια που έγραψε νηφάλια πριν από λίγες μέρες.
Εμείς οι blogers, εκφράζουμε την απέραντη θλίψη στον χαμό ενός ανθρώπου που τόσο επώδυνα έχασε την ζωή του από την αμέλεια και αδιαφορία των μεγαλογιατρών που κατονομάζει η ίδια η Αμαλία.
Την Παρασκευή 1ης Ιουνίου, αφιερώνουμε την σελίδα μας στην Αμαλία και την οικογένειά της που πάλεψαν για να σώσουν την κόρη τους από την ελληνική πραγματικότητα. Την αδιαφορία.

Δείτε την υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο

29/5/07

Αντίο



Καλό σου ταξίδι Αμαλία.

Γράψτε στο blog της Αμαλίας και κρατήστε το ζωντανό!

"Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας..."

21/5/07

H Microsoft αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπά περισσότερο τον νοικοκύρη!


Ας κάνουμε ένα διάλειμμα από τις ιστορίες με το Wii και ας πάμε σε μία άλλη αξιέπαινη κονσόλα. Η Microsoft ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως οι χρήστες που έχουν «πειράξει» τις κονσόλες τους XBOX 360 έχοντας αλλάξει το firmware του DVD player, θα αποκλείονται από το XBOX Live.
Έτσι λοιπόν, όσοι έχουν «πειραγμένο» XBOX 360 και είναι συνδεδεμένοι με το XBOX Live, αργά ή γρήγορα η πρόσβαση στα «καλούδια» της κοινότητας και η δυνατότητα multiplay θα διακοπεί χωρίς όμως να διακόπτεται ο λογαριασμός σας στο Live. Με άλλα λόγια, αν έχετε «σπασμένη» κονσόλα και πληρώνετε τα 6$ στον μήνα για να έχετε πρόσβαση στο multiplay του Live κινδυνεύετε άμεσα να σας διακοπεί η πρόσβαση στο Live αλλά το 6δόλαρο θα πηγαίνει στο ταμείο συντήρησης των servers της Microsoft.
Η Microsoft με ελιτίστικο ύφος, απαιτεί (εκεί που το PS3 άρχισε να παίρνει τα πάνω του) οι χρήστες XBOX 360 που έχουν «πειραγμένες» κονσόλες και σπασμένα παιχνίδια να αποκλείονται από το XBOX Live.
Πρόσβαση έχουν όσοι πληρώσανε τα 400 ευρώ για την αγορά της κονσόλας και δώσανε και κάμποσα 70ρια από εδώ και από κει για την αγορά παιχνιδιών. Δηλαδή, το θύμα μπορεί να παίξει multiplay, ο εξυπνάκιας – κλέφτης θα παίζει μόνος του...


Κάντε κλικ εδώ και δείτε την επίσημη ανακοίνωση.

7/5/07

Kororinpa... μπες μέσα στην τρύπα


Ένας καλός φίλος, μας δάνεισε για το Σαββατοκύριακο το νέο παιχνίδι (που έχει εκδοθεί το 2006!) της Hudson Games για λογαριασμό της κονσόλας Wii που ακούει στο όνομα Kororinpa (Κορορίνπα). Το παιχνιδάκι εκ πρώτης όψεως, παρακολουθώντας τις κριτικές των μεγάλων site του εξωτερικού, δεν έδειχνε να έχει ενδιαφέρον. Όμως όταν το βάλαμε στην μαγική σχισμή του Wii τα αίματα άναψαν και έγινε το αδιανόητο. Κολλήσαμε από το μεσημέρι μέχρι τις 2 το βράδυ ομαδικώς.
Το Kororinpa είναι ένα παιχνίδι ηλεκτρονικών βόλων. Έχετε στην διάθεσή σας μία πλατφόρμα με κατηφόρες, ανηφόρες, σκαλιά, κεκλιμένες επιφάνειες πολλά άλλα κόλπα με πρωταγωνιστή μία μπίλια. Κρατώντας το Wii Remote όπως κρατάτε ένα πιάτο από κάτω προσπαθείτε να κινήσετε την μπίλια με βάση την αδράνεια και να την φέρετε στο σημείο που τερματίζεται η πίστα. Εύκολο ακούγεται όμως τελικά δεν είναι.
Που να δείτε την κουμπάρα Κατερίνα και το γκομενέτε Γιάννη να προσπαθούν να χάνουν, να κερδίζουν, να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον, να τσακώνονται... (καλά κι εγώ με τον κύριο Simic δεν ήμασταν καλύτεροι) και τέλος να ρίχνουν τρομερές βρισιές ο ένας στον άλλον δημιουργώντας οικογενειακά δράματα.
Ο σκύλος by the way, ατάραχος. Σίγουρα είχε σκεφτεί: «αυτά τα δίποδα είναι πολύ φωνακλάδικα».
Αν έμενα σε σπίτι που πλήρωνα ενοίκιο θα είχαν φέρει την αστυνομία και την επομένη θα μου έκαναν έξωση.Εν πάση περιπτώσει, ποτέ δεν πίστεψα πως ένα παιχνίδι βόλων θα είχε τόσο πλάκα και θα μας έκανε να γελάσουμε και από την μία στιγμή στην άλλη να έρθουμε στα χέρια! Το τερματίσαμε ασφαλώς το ίδιο βράδυ πράγμα που μας απογοήτευσε διότι οι πίστες του παιχνιδιού μας φάνηκαν λίγες. Θέλαμε να παίξουμε για άλλες δύο εβδομάδες Kororinpa ασταμάτητα για χορτάσουμε!
Μία γεύση από το Kororinpa

4/5/07

Το PlayStation το ξέρει και η κουτσή Μαρία. Το PrayStation όμως ποιός το ξέρει;


Πριν από κάποια χρόνια, ανακάλυψα ένα φοβερό site μεταμοντέρνου σχεδιασμού με κονστροκτουβιστικές εικαστικές απολήξεις με το όνομα PrayStation. Τότε (όχι τώρα) ήμουν μεγάλος fan της Sony και των κονσολών PlayStation και ασφαλώς όταν είδα την ύπαρξη αυτού του δικτυακού τόπου ψάρωσα Big Time! Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την δημοφιλή κονσόλα όμως τα εικαστικά του στοιχεία συνεχίζουν και εντυπωσιάζουν παρότι έχουν περάσει κάμποσα χρόνια από την δημιουργία του.

Μπορείτε να δείτε την πρώτη Version στο:
http://ps3.praystation.com/pound/v1/ και την δεύτερη στο http://ps3.praystation.com/pound/v2/ Πληκτρολογώντας www.praystation.com σας παραπέμπει στο site του δημιουργού.

3/5/07

Ιός Wii: Πανδημία στα σπίτια μας!


Όλα ξεκίνησαν από τότε που ο άντρας μου, μου έκανε δώρο για τα Χριστούγεννα την μικρή κονσολίτσα Wii.
Ο κύριος Simic (ο σύντροφος και το φως της ζωής μου) δεν ήταν ποτέ fan των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Προσπάθησα να τον βάλω στο κόλπο αλλά μάταιος κόπος. Το μόνο παιχνίδι που έπαιζε με ευχαρίστηση ήταν το Loco Roco για PSP. Έτσι από αγάπη και τρυφερότητα μου έκανε δώρο το Wii στις 25 Δεκεμβρίου.
Όταν το συνδέσαμε και του έδειξα το gameplay του Wii Sports (συγκεκριμένα το τένις), έμεινε με το στόμα να χάσκει ορθάνοιχτο. Έγινε το κακό και όποτε γυρνούσα στο σπίτι από την δουλειά, έβλεπα τα έπιπλα του σαλονιού εξαφανισμένα και τον κύριο Simic να παίζει τένις με σθένος. Την πρώτη μέρα που είδα τον Simic να παίζει με τέτοιο πάθος κατάλαβα πως είχε κολλήσει για τα καλά το επικίνδυνο μικρόβιο!
Έτσι λοιπόν κι εμείς από την χαρά μας (χωρίς να γνωρίζουμε πως κουβαλάμε την επικίνδυνη ασθένεια) καλέσαμε τους φίλους μας να παίξουμε όλοι μαζί με το φοβερό Wii. Το αποτέλεσμα ήταν πως ο ιός που είχε κολλήσει ο κύριος Simic, μετανάστευσε στους φίλους μας, στην κουμπάρα μας και το χειρότερο, στον σκύλο μας! Η καημένη η Debra (ο σκύλος) άρχιζε να ουρλιάζει σαν λύκος όποτε παίζαμε bowling ή box.
Ο κόσμος άρχιζε να τρελαίνεται! Πρώτα η φίλη μου η Ζωή, έπεισε το αγόρι της να αγοράσει Wii, ο οποίος από ότι φάνηκε δεν ήταν και δύσκολος στην απόφασή του. Μετά το μικρόβιο το κόλλησε ο φιλαράκος μου ο gel και τώρα πλέον αναμετρόνται με την αγαπημένη του Δώρα στα γήπεδα γκολφ του Wii Sports.
Το μικρόβιο είχε αρχίζει να δημιουργεί αποικία και στους φίλους των φίλων μας. Το τελευταίο κρούσμα που διαπιστώθηκε μέχρι τώρα στον φιλικό μας κύκλο, σημειώθηκε στην κουμπάρα μου. Είχε κολλήσει πριν από αρκετό καιρό τον ιό του Wii όμως το πολεμούσε ο οργανισμός της με νύχια και με δόντια! Ερχόταν συχνά – πυκνά σπίτι μας για επίσκεψη (τάχα μου) για να παίξει bowling και σταματούσε το παιχνίδι λίγο πριν της κοπεί ο τένοντας στο χέρι (δηλαδή κατά τα χαράματα). Αλλά Wii δεν έλεγε να αγοράσει για να παίζει με το γκομενέτε στο σπίτι της. Τελικά κατέθεσε τα όπλα μετά από πολύμηνη μάχη με τον επιθετικό ιό και σήμερα είναι μία περήφανη ιδιοκτήτρια ενός Wii.
Πέρα από την πλάκα, έχω την εντύπωση πως κάνω τους φίλους μου να ξεπαραδιάζονται διότι επηρεάζονται από τα παιχνιδάκια που έχουμε στο σπίτι μας. Όμως ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις δικές του πράξεις και αγορές και στο κάτω – κάτω ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές «αντιστάσεις» σε τέτοιου είδους «ιώσεις». Προσωπικά δεν έχω αναπτύξει ακόμα αντισώματα παρότι είμαι χρόνια gamer.