21/1/08

iPhone: Από 1.1.3 σε 1.1.1 δεν γίνεται; Ασφαλώς και γίνεται!

Οι κάτοχοι iPhone με firmware 1.1.2 OTB που έχουν κάνει το μέγα λάθος να αναβαθμίσουν την version τους σε 1.1.3 έχουν την δυνατότητα να επαναφέρουν το πολύτιμο γκατζετάκι τους στο 1.1.1 χρησιμοποιώντας όλες τις λειτουργίες εκτός από τις τηλεφωνικές.
Έκανα κι εγώ το τεράστιο λάθος να βάλω στο modded iPhone μου ένα application (Wave ονομάζεται και σας προτείνω όσο δελεαστικό και να ακούγεται ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ) με συνέπεια να κολλήσει το μηχάνημα και μην μπορεί να κάνει reboot.
Μέσω itunes έκανα restore and update. Έλα όμως που έχει βγει η καινούρια έκδοση 1.1.3 συνοδευόμενο με τον καινούριο bootloader.
Ε, είπα θα το κάνω downgrade σε 1.1.2 και θα την βγάλω καθαρή. Μεγάλο λάθος.
Όταν έχετε κάνει update από 1.1.2 OTB (modded) σε 1.1.3 ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ FIRMWARE!
Λοιπό, έφαγα όλη μου την Κυριακή για να βρω τον τρόπο να κάνω downgrade το iPhone μου το οποίο by the way δεν το είχα για τηλεφωνική χρήση (τσιγκουνεύτηκα να αγοράσω την TurboSim) και βρήκα λύση ώστε να φέρω το τηλέφωνό μου στην προηγούμενη κατάσταση.
Δυστυχώς κρατάτε το ίδιο bootloader που σας έχει προστεθεί με το 1.1.3 update (που ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν μπορείτε να βάλετε την δική σας SIM και να τηλεφωνήσετε) όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iphone σας, μετά από αυτή την διαδικασία, ως iPod Touch.

#1 Κατεβάστε το zip αρχείο από:
http://ipodtouchmaster.com/1.1.3_downgrade.zip

#2 Έχετε πάντα συνδεδεμένο το iphone σας με τον υπολογιστή σας

#3 Αφού κάνετε extract το zip ανοίξτε το readme.txt αρχείο και δείτε τι πρέπει να κάνετε όταν τρέξετε το iphuc.exe

#4 By the way πρέπει να έχετε κατεβάσει το firmware 1.1.1 (και επειδή όλοι αναρωτιούνται που να το βρουν, ιδού και το link:
http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-3883.20070927.In76t/iPhone1,1_1.1.1_3A109a_Restore.ipsw

#5 Στο itunes του υπολογιστή σας, κρατήστε πατημένο το shift (για τα Mac το option) και κάντε κλικ στο «restore». Αναζητήστε το αρχείο iPhone1,1_1.1.1_3A109a_Restore.ipsw και πατήστε ok.

#6 Αφού προστεθεί το νέο σας firmware (θα σας βγει ένα popup που θα λέει error 1015 ή 1013 αλλά αυτό είναι φυσιολογικό) κατεβάστε ένα φοβερό εργαλείο από το:
http://ibrickr.com/downloads/ibrickr_v0.91.zip (για τα Mac κατεβάστε το http://independence.googlecode.com/) και κλείστε το itunes από τον υπολογιστή σας.

#7 Ξεζιπάρετε το αρχείο και τρέξτε το Ibrickr.exe για να «ξεκολλήσετε» το τηλέφωνό σας και έπειτα πατήστε το "Reboot my Iphone"

#8 Οκ, όταν το iphone κάνει reboot (σιγουρευτείτε πως μέσα έχετε την κάρτα Sim AT&T) σύρετε το κουμπί για το emergency call pad και πατήστε τα: *#307# Έπειτα πατήστε call.
Το τηλέφωνο θα αρχίσει να χτυπά και να δονείται, πατήστε τότε το εικονίδιο πάνω δεξιά που σβήνει το νούμερο που πήρατε και πληκτρολογήστε: 0
Πατήστε “Answer”, μετά “Hold” και μετά “Decline”. Αμέσως θα βγείτε στο τηλεφωνικό menu.

#9 Πριν αρχίζετε να χαζεύετε και να παίζετε με τα κουμπάκια πηγαίνετε στα “Contacts”, πατήστε το κουμπί “+” και φτιάξτε ένα νέο contact με το όνομα: “Test”.
Πατήστε το “Add URL” και πληκτρολογείστε το “prefs://1F" μετά πατήστε “Save”.
Ξαναπατήστε ένα άλλο “Add URL” και πληκτρολογείστε το "jailbreak.unlockthatiphone.com"μετά πατήστε “Save” και πάλι “Save” για να σώστε το Contact.
Πατήστε το “Test” και έπειτα το URL που λέει: “prefs://1F"
Έτσι πάτε στα Settings του iphone σας

#10 Από τα Settings πατήστε το Wi-Fi όπου μπορείτε να προσθέσετε το ασύρματο δίκτυό σας. Μετά την προσθήκη του Wi-Fi δικτύου σας, πατώντας το κουμπί πάνω αριστερά “Settings”, πατήστε “General” και μετά επιλέξτε το “Auto-Lock” θέτοντάς το στο “Never”. Πατήστε το Home Button και θα ξαναβγείτε στην οθόνη με την υδρόγειο. Πληκτρολογείστε ξανά: 0, μετά πατήστε “Answer”, μετά “Hold” και έπειτα “Decline”

#11 Πατήστε κάτω το “Contacts” και θα βρείτε το contact “Test” που είχατε κατασκευάσει προηγουμένως. Πατήστε το “Test” και μετά πατήστε το URL "jailbreak.unlockthatiphone.com". Θα σας ανοίξει αυτόματα ο browser Safari. Αφαιρέστε το URL που βρίσκεται στον browser και πληκτρολογήστε:
http://jailbreakme.com
Αφού φορτώσει η σελίδα κάντε scroll down και πατήστε το: "Install AppSnapp"

# 12 Με το που θα γίνει η εγκατάσταση, το τηλέφωνο θα σας στείλει αυτόματα στο “Activation Screen”. Μόλις σύρετε το κουμπί και βγείτε στο Dial Pad, το τηλέφωνο θα κάνει επανεκκίνηση. Και… τέλος! Έχετε ένα εκσυγχρονισμένο iPod Touch με την δυνατότητα καταφόρτωσης 3rd party applications.

Καλή σας επιτυχία!

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό ποστ, θα μου φανεί χρήσιμο όταν (και αν) αγοράσω iphone..

    Πολύ καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή