25/6/08

Ριζική αλλαγή της αξίας του ευρώ έναντι του δολαρίου! 1 δολάριο = 2,5 ευρώ

Είναι γεγονός! Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοια ανατίμηση του δολαρίου μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Τι ακριβώς συνέβη;
Συνέβη το εξής:
Πριν από ένα περίπου μήνα, ο κύριος Steve Jobs ανακοίνωσε την σύντομη κυκλοφορία στα καταστήματα του Ευρωπαϊκού iphone, το οποίο περιέχει GPS καθώς και το hardware για την υπηρεσία 3G, όπου θα κοστολογείται για την συσκευή των 8 Gb στα 199 δολάρια.
Το iphone, είπαν, θα πωλείται στην Ελλάδα, για την ώρα θέλω να πιστεύω, αποκλειστικά από την Vodafone το οποίο χωρίς σύνδεση θα «χαρίζεται» (ούχουχου… ακολουθεί τρελό γέλιο) στην τιμή των 499 ευρώ!!!
Λοιπόν, παγκόσμια γνωστό είναι πως ένα ευρώ ισούται με ενάμιση δολάριο. Και αν πουληθεί όπως ακριβώς τα είπε ο κύριος Jobs στην τιμή των 199 δολαρίων θα σημαίνει πως εμείς Ευρωπαίοι μπορούμε να το αγοράσουμε στην τιμή των 127.593 ευρώ. Με το Φ.Π.Α. θα κοστίσει δηλαδή 151,83567 ευρώ. Άιντε 152 ευρώ.
Η Vodafone όμως το πουλάει με 499 ευρώ. Και ρωτώ,
1. τα 499 είναι με το Φ.Π.Α.;
2. μήπως δεν ξέρω αριθμητική;
3. 152 ευρώ = 499 ευρώ μα, τι έγινε; Αυξήθηκε ο πληθωρισμός τόσο πολύ; Άλλαξε τόσο δραστικά η αξία του ευρώ έναντι του δολαρίου;
4. Αν επιθυμώ να κάνω σύνδεση στην Vodafone και να αποκτήσω με το πακέτο σύνδεσης και το iphone μήπως τελικά θα πληρώσω το μαγικό νούμερο των 151,83567 ευρώ για να το αγοράσω;
5. Μήπως έχουμε τρελαθεί ή θέλουν να μας τρελάνουν;

Προτείνω: Μαζί με το μποϊκοτάζ που κάνουμε στο γάλα, για το μποϊκοτάζ που κάνουμε κάθε Πέμπτη σε όλα τα προϊόντα και όλα όσα κάνουμε μποϊκοτάζ, να μην αγοράσει κανείς από την Vodafone το καινούριο iphone!
Γουστάρεις iphone; Πάρ’ το από το e-bay! Και φθηνότερο και χωρίς Vodafone! Ή μάλλον καλύτερα, κάντε ένα ταξιδάκι σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα και πάρτε το 127,593 ευρώ (διότι μόνο η Ελλαδάρα έχει το Φ.Π.Α. του 19%). Έτσι και ταξιδάκι σπέσιαλ θα κάνετε (θα γνωρίσετε νέους τόπους και αξιοθέατα) και φθηνό 3G iphone θα πάρετε!
Εθνική ξεφτίλα με πολυεθνικό όνομα!

Σημείωση: Υποτίθεται πως η Apple έχει κάνει μία Ευρωπαϊκή συμφωνία πως ό,τι κοστολογείται σε δολάρια, θα κοστολογείται και σε ευρώ. Αυτό ισχύει διότι η αγορά στην Ευρώπη είναι μικρότερη από εκείνης των Η.Π.Α.

3 σχόλια:

  1. Εχει να πληρώσει τα πρόστιμα η Vodafone... που θα τα βρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μικρή παρατήρηση που μου έκανε ο Gel: τα 199 δολάρια αντιστοιχούν στο πακέτο της AT&T εταιρίας που προσφέρει με το iphone.
    So what????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Αρκούδος
    Γιατί τα παλιά τα πλήρωσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή