26/3/07

Μαυρισμένα μάτια και σπασμένα ποτήρια...

Αυτό το αρθράκι απευθύνεται στους κατόχους της κονσόλας Wii και σε εκείνους που έχουν συμμετάσχει σε κάποιο παιχνίδι της κονσόλας.

Ανακάλυψα σε blog και forum παιχνιδιών του εξωτερικού πως είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν πως ευθύνεται η Nintendo για τα ατυχήματα που προκαλούν οι gamer στα σπίτια τους.
Ναι, είναι αλήθεια πως το λουρί στα πρώτα μοντέλα του Wii Remote controller ήταν ελαττωματικά. Η Nintendo έβγαλε ανακοίνωση άμεσης αντικατάστασής του ελαττωματικού λουριού και το πρόβλημα λύθηκε κατά ένα μέρος. Διότι αγαπητέ μου εμένα ποιός θα μου πληρώσει τα 50 ευρώ για την σπασμένη τζαμόπορτα στην οποία προσγειώθηκε το χειριστήριο καθώς έπαιζα τένις;
Πέρα από τα ατυχήματα του ελαττωματικού controller, τα blog και forum των gamer είναι γεμάτα με παράπονα χρηστών του Wii που καθιστούν υπεύθυνη την Nintendo για τα ατυχήματα στο σπίτι τους (πάντα σε σχέση με το Wii). Ο κόσμος κατηγορεί το Wii για την σπασμένη τηλεόρασή του, τα διαλυμένα ποτήρια του και την καταστροφή του πολύφωτού του αντί να διαπιστώσει το αυτονόητο:

Η Nintendo ενημερώνει με οδηγίες χρήσης λίγο πριν την έναρξη οποιοδήποτε παιχνιδιού.
1. Απομακρύνετε από το γύρω χώρο ό,τι εύθραυστο αντικείμενο μπορεί να εμποδίζει το παιχνίδι σας.
2. Πάντα να φοράτε στο χέρι σας το λουράκι ασφαλείας ακόμα και όταν απλώς χειρίζεστε το Wii για browsing στα κανάλια.
3. Όταν παίζετε multiplay αφήστε μία μεγάλη απόσταση από τον/την φίλο/η σας.
4. Αποφύγετε να κάθεστε κοντά σε κάποιον που παίζει Wii

Περιγράψτε τα ατυχήματά σας στο σπίτι σας που αφορούν τις επιπτώσεις του Wii controller στα αντικείμενα και τους φίλους σας. Ακόμα και να μην σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, περιγράψτε τις φοβίες σας (εφόσον υπάρχουν) για τυχόν καταστροφές στον οικιακό σας εξοπλισμό παίζοντας Wii.

Δείτε επίσης:
http://www.wiihaveaproblem.com/ (δικτυακός τόπος που καταγράφονται γλαφυρά οι περιπτώσεις καταστροφών)
http://www.ugo.com/ugo/html/article/?id=16199 (η δραματική απόδοση του «κακού» Wii που φταίει επειδή ένας καημένος gamer είχε δίπλα στην κονσόλα του ένα ποτήρι νερό)
http://www.gamepro.com/news.cfm?article_id=87889 (η φωνή της λογικής)
http://www.youtube.com/watch?v=FaUvbncE3Gk (το τρέιλερ του wii)http://www.youtube.com/watch?v=rkj28_TVFss Τέλος αν δεν έχετε την κονσόλα στην κατοχή σας δείτε το video για να παρηγορηθείτε...

2 σχόλια:

  1. Ο τύπος στο τελευταίο video θυμίζει πολύ τον τύπο της TIM που λέει "Μπορώ να έχω όσο χρόνο θέλω, και να μην πληρώνω μία - για πάντα;" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή