30/3/07

Παρενοχλήσεις παρέα με PSP


Προχθές μου συνέβη κάτι άσχετο αλλά και σχετικό.
Περίμενα τον ηλεκτρικό στο σταθμό Μοναστηράκι, επιστρέφοντας σπίτι, φορώντας τα ακουστικά στο PSP, ακούγοντας MP3 που είχα κατεβάσει επιτυχώς από το αμερικάνικο PlayStation δικτυακό τόπο (αυτό είναι το σχετικό). Με το που μπήκα στο τρένο, μαζί μου μπήκε και μία ομάδα 7 – 8 νεαρών που προσέγγιζαν ηλικιακά τα 17 – 18 χρόνια, ξανθομπούμπουρες να ομιλούν γλώσσα ανατολικού μπλοκ. Γνωρίζοντας λίγα πράγματα από τις σλαβικές γλώσσες (μόνο κάποιες βρισιές) μείωσα την ένταση του PSP από το οποίο άκουγα το soundtrack του Godfather the Mob Wars και έστησα αυτί. Κάποιες λέξεις μπόρεσα να αντιληφθώ όμως δεν έπιανα το όλο νόημα. Εν τέλη, ένα από αυτά τα «λουλούδια» γύρισε ουρλιάζοντας στο βαγόνι και είπε μία φράση από την οποία κατάλαβα μία λέξη. “Gjubre” που σημαίνει «μπάσταρδος», «κόπρος». Έβγαλα το γυαλί Jackie O. και κοίταξα το «λέλουδο» με ύφος προσβλητικό. Το «λέλουδο» λούφαξε και δεν ξαναφώναξε.
Το θέμα δεν είναι το κατά πόσον γνωρίζουμε την Σερβική γλώσσα, το θέμα είναι πως τα «καλόπαιδα» αυτά μπήκαν στο βαγόνι, το έκαναν ντισκοτέκ και στο τέλος μας έβρισαν κιόλας και κανείς μα κανείς δεν έκανε τίποτα γι αυτό. Ακόμα και οι σεκιουριτάδες του κάθε σταθμού που υποτίθεται πως προστατεύουν το κοινό από ατυχήματα και τέτοια ατομάκια, μόλις σουρουπώσει πάνε σπίτια τους.Πού είναι η ασφάλεια στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Ποιόν να μηνύσω αν τυχών με βιάσουν στο τρένο; Τον βιαστή (που θα γίνει λαμόγιο). Τους συνεπιβάτες για την αδιαφορία; Τον ΗΣΑΠ; (αυτό ήταν το άσχετο την υπόθεσης)

5 σχόλια:

  1. ti sou eftaiksan ta serbakia kuria mou? ola ta paidia se auth thn hlikia to idio fasariozika einai... einai h g@m0-efhbeia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ego imoun pou fonakse kai den eimai Servo alla Alvano.Kai ama esy problema kateba omonia na sou diksw.Pisda matu!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2gel:
    Συγνώμη, να αφήσουμε και τα σερβάκια να μας δήξουν-πη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2Ανώνυμο:
    Αν είσαι αλβανό, εγκώ είμαι βορειοηπειρώτη(ς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ke esi diko mas eisai.Na fonasis ki esy sto treno.

    ΑπάντησηΔιαγραφή