15/3/07

PS3 ή ΧΒΟΧ360 ή Wii; Διαλέξτε κόσμε.

Σήμερα έγινε η επίσημη έναρξη του Console GameZ Blog.

Στις 23 Μαρτίου τα ράφια των καταστημάτων Πανελλαδικώς θα γεμίσουν με την τρίτης γενιάς κονσόλα της Sony με την πρωτάκουστη ονομασία: Playstation 3.
Μέχρι στιγμής στην Ιαπωνία έχουν ξεμείνει στα ράφια αρκετές κονσόλες PS3 εν αντιθέσει με την νέα κονσόλα της Nintendo (Wii) που είναι πλέον είδος υπό εξαφάνιση!
Όμως δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα! Η κάθε κονσόλα αντιπροσωπεύει διαφορετικό κοινό.
Το XBOX 360 απευθύνεται στους gamer που ζητάνε ταχύτητα στην αναπαραγωγή των γραφικών τους σε Hi Definition (HiDef), εξασφαλίζοντας την ποιότητα των παιχνιδιών για PC στην κονσόλα τους και το OnLine gaming μέσω XBOX Live.
Το Wii άνοιξε την πόρτα σε ένα κοινό που δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τα παιχνίδια κονσόλας και ανήκει σε όλες τις ηλικίες. Έφερε την επανάσταση στις παιχνιδομηχανές προσομοιώνοντας τις κινήσεις των παιχτών με των πρωταγωνιστών του παιχνιδιού (προσωπικά περιμένω κάποιον τίτλο τύπου “Πόλεμος των Άστρων” που θα μπορώ να παίζω τον Τζεντάι με κάποιο φωτόσπαθο στο χέρι).
Το PS3 υπόσχεται ασύρματη σύνδεση με Blue Tooth, Blue Ray DVD προβολές σε HiDef, δωρεάν είσοδο σε διαδικτυακή κοινότητα που θα επιτρέπει την δυνατότητα online multiplay, την καταφόρτωση video, εικόνων και update παιχνιδιών. Μαζί με όλο αυτό το πακετάκι, δίδονται 60GB σκληρού δίσκου, HiDef gameplay στα παιχνίδια PS3 στα 1080p και το νέο χειριστήριο SixAxis το οποίο αναγνωρίζει την κίνησή του στον χώρο σε 6 άξονες. Τέλος θα συνεργάζεται ασύρματα με το PSP (Portable Playstation 2) αναπαράγοντας πολυμέσα μέσω του PS3.
Και τώρα έρχονται τα κακά νέα.
Το PS3 θα πωλείται στα 660 ευρώ ενώ στην Αμερική πωλείται 600 δολάρια(!) Θα παίζει μόνο τα παιχνίδια του PS3, το 20% των παιχνιδιών PS2 και το 80% των παιχνιδιών Psone.

Για όσους δεν θυμούνται, τον Δεκέμβριο του 2005 η Microsoft με την κυκλοφορία του XBOX 360 δέχτηκε επιθέσεις από όλα τα μέτωπα (καλά δεν είναι και άγιος άνθρωπος ο κος Gates) για την έλλειψη συμβατότητας στους τίτλους της παλαιότερης έκδοσης XBOX.

Και τώρα ήρθε η στιγμή των κακών μαντάτων για το PS3.


1. Και για το ΧΒΟΧ λέγανε πως θα παρέχεται δωρεάν multiplaying μέσω Broadband σύνδεσης και τελικά μετά από ένα μήνα η κυρία Microsoft ζητάει 6 ευρώ συνδρομή. Τί μας κάνει να πιστεύουμε ότι τελικά το ίδιο δεν θα συμβεί και στο PS3 Network;
2. Το PS3 θα κοστίζει μόλις 660 ευρώ στην Ευρώπη σε σχέση με την Αμερική που κοστίζει 600 δολάρια (κάντε τους υπολογισμούς και δείτε πόσο έχει το δολάριο έναντι του ευρώ... κλεψιά σκέτη)
3. To “emotion engine” που περιέχεται στο αμερικάνικο μοντέλο PS3 δεν θα υφίσταται στο ευρωπαϊκό (αυτές είναι πολυτέλειες που δεν έχουμε ανάγκη εμείς οι ευρωπαίοι, γιατί να ζητάμε εξομοιωτή γραφικών για να παίζουμε τους τίτλους του PS2);
4. To SixAxis χειριστήριο δύσκολα αποκτά χρησιμότητα εφόσον κανείς δεν έχει καταφέρει να παίξει ένα απλό παιχνίδι rally με αυτό.
5. Τέλος (το κερασάκι...) το PS3 θα παίζει το 100% των τίτλων για PS3, το 20% των τίτλων για PS2 και το 80% των τίτλων για Psone. Αυτό σημαίνει πως το PS2 που αγοράσατε μετά κόπων και βασάνων, καλύτερα να μην το “σκοτώσετε”.

3 σχόλια:

  1. Κανένα απο τα 3...Και αυτο για το λόγο του οτι κανένας απο τους 3 δεν παρουσιάζει μια πλήρη κονσόλα.Εκτός αυτού ζητάνε ενα χέρι και ένα πόδι για να αγοράσεις ενα παιχνίδι...ΡΕ ΟΥΣΤ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den tha parw PS3 telika. Kai to ps2 pou exw sto kouti einai.opote....

    ΑπάντησηΔιαγραφή